Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 11:55 664 1

Изготвиха списък от 6000 аржентинци със забрана за Мондиала

  • аржентина-
  • футбол-
  • световно първенство-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • хулигани-
  • престъпници

Опитваме се да ограничим т.нар “износ на насилие” в Катар

Изготвиха списък от 6000 аржентинци със забрана за Мондиала - 1
Снимка:

Фенове на футбола, участвали в прояви на насилие, с доказана практика в незаконни сдружения и дори задлъжнели за храна, са част от списък от 6000 аржентинци, на които няма да бъде позволено да влизат на стадионите на Световното първенство в Катар, съобщи градската управа на Буенос Айрес в понеделник.

Опитваме се да ограничим т.нар “износ на насилие” в Катар. Насилниците са тук, но не изключваме някои вече да са стигнали там. Искаме да върнем мира във футбола и насилниците да са извън стадионите", каза министърът на правосъдието и сигурността на града Марсело Д'Алесандро в интервю за местна радиостанция.

Те, хората със забрана, са доказани участници в т.нар барас бравас-групировки (крайни ултраси, основно занимаващи се и с криминална дейност - б.р.). Много от тях имат криминални регистрации за хулигански и друг тип престъпления, други просто са в списъците на полицията като част от "trapitos" (хора, през целия си живот са се занимавали със забранени улични бизнеси - б.р.). Има и група хора, които няма да пътуват, тъй като са с дължими плащания за издръжка към бившите си партньорки, с които са разведени, или които са родители на техни деца, макар и без брак”, очерта още картината министърът.

Висшият полицейски чиновник допълни, че амбицията им за контрол на влизащите в Катар допълнителното изпращане "както винаги на световните първенства, делегации от различни полицейски служители от страната, които да работят заедно с катарските органи за сигурност".

През юни министерството на националната сигурност подписа споразумение за сътрудничество с посолството на Катар, за да попречи на аржентински хулигани, особено с криминални прояви, да присъстват на Световното първенство.

Сред въпросните 6000 човека, които са в забранителния списък, влизат 3000, които по принцип нямат достъп до мачовете в аржентинските градове или поне така се предполага.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркозависим ардженто фен

    0 0 Отговор
    И другите ще са като мен..