Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 11:27 1 862 4

Mercedes със страхотен шанс да прекъсне сухата си серия във Формула 1

  • mercedes-
  • формула 1-
  • спорт

Двамата потеглиха трети и осми във вчерашния спринт, но показаха много добро състезателно темпо и износване на гумите, за да финишират първи и трети

Mercedes със страхотен шанс да прекъсне сухата си серия във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът не Mercedes не е печелил същинско състезание във Формула 1 от победата на Люис Хамилтън в Гран При на Саудитска Арабия миналия декември. „Сребърните стрели“ обаче ще имат перфектния шанс да прекъснат тази негативна серия по време на Гран При на Сао Пауло по-късно днес, когато Джордж Ръсел и Люис Хамилтън ще стартират от първата редица.

Двамата потеглиха трети и осми във вчерашния спринт, но показаха много добро състезателно темпо и износване на гумите, за да финишират първи и трети. Те обаче ще стартират от първите две позиции, тъй като завършилият втори в спринта Карлос Сайнц има наказание от 5 места, заради използването на нов двигател с вътрешно горене в хода на уикенда в Бразилия.

Ръсел и Хамилтън ще имат нагледа сложната задача да задържат за себе си двамата пилоти на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес, които ще стартират от втората редица. Вчера световният шампион Верстапен имаше големи проблеми с недозавиването на своя автомобил, но той бе с медиум, докато всички останали пилоти в челото бяха със софт. Освен това нидерландецът се оплака, че е минал през няколко отломки, което допълнително може да е нарушило баланса на неговия RB18. Перес нямаше подобни проблеми и прогресира с четири позиции в хода на спринта, като и той бе със софт.

Зад тях на третия ред ще се наредят Шарл Леклер и Ландо Норис, а на четвъртия ще застанат Сайнц и Кевин Магнусен. Датчанинът потегли първи в спринта, но напълно очаквано потъна в класирането. Той все пак успя да запази място в топ 8, с което взе и една много ценна точка за Хаас в борбата с Алфа Таури за осмото място при конструкторите. Топ 10 на стартовата решетка на „Интерлагос“ ще допълнят Себастиан Фетел и Пиер Гасли.

Надпреварата за Гран При на Сао Пауло, предпоследен старт във Формула 1 за 2022 година, започва в 20:00 часа българско време тази вечер.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    4 1 Отговор
    Лимонадите спечелиха и върнаха газта.
  • 2 Aлфа Bълкът

    5 2 Отговор
    Ако е Ръсел ще е супер 🥳, но ако е плитката 🤮!
    Ферари и Редбул замразиха колите си още на Сузука някъде, а Мерцедес май са доста над бюджета вече, не са спрели с разработките.
  • 3 РЕАЛИСТ

    2 4 Отговор
    Вчера световният шампион Верстапен имаше големи проблеми с недозавиването на своя автомобил. Интересна дума " недозавиването"

    Коментиран от #4

  • 4 нищо

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Интересно, не си присъствал в класовете на моторспорт жаргона, водени от Момчил "ейпекса" Манчев в последните две десетилетия.