Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 10:58 1 891 13

Стана ясно кога Кобрата ще излезе отново за следващата си битка!

  • кубрат пулев-
  • тервел пулев-
  • бокс-
  • спорт

Тервел Пулев не разкри плановете си за следващ двубой

Стана ясно кога Кобрата ще излезе отново за следващата си битка!  - 1
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев излиза на ринга в края на февруари или началото на март, но съперникът и локацията все още не са известни, съобщава btvsport.bg. Същевременно брат му Тервел не разкри плановете си за следващ мач. Двамата дадоха интервюта за bTV по време на републиканското първенство по бокс за служители на МВР, на което бяха домакини.

"Нов мач очаквам да направя в края на февруари или началото на март. Една победа и, все пак съм в десетката, отново може да атакувам световната титла.", заяви Кобрата.

Последният мач на Кубрат на ринга беше битката за интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация (WBA) на 10 юли. Тогава той се представи на високо ниво, но отстъпи на Дерек Чисора с разединено съдийско решение (1:2) в гладиаторски двубой в лондонската "О2 Арена", продължил пълните 12 рунда.

Това бе мач №32 за Кобрата на професионалния ринг, като той има 29 победи и 3 загуби. Чисора е в звездната компания на Владимир Кличко и Антъни Джошуа, които записаха успехи срещу Кубрат в спорове за световната титла - съответно през 2014 и 2019 г.

"В бокса се процедира да се завърнеш победоносно. Не е задължително да е срещу боксьор от световна величина. Може с някой не толкова известен, но зависи. Ако получа пак предложение да е срещу стабилен боксьор, нямам проблем.", коментира Тервел.

Бронзовият медалист от Олимпийски игри в Лондон през 2012 г. за последно бе на ринга в средата на май, когато допусна първо поражение в професионалната си кариера. По-малкият от братята Пулеви загуби от руснака Сергей Ковальов в 10-рундова битка в Лос Анджелис. Дотогава той бе безупречен - 16 успеха в 16 мача.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобат Роммов

    25 3 Отговор
    Тоз тъпунгер освен за боксува круша за др не става
  • 2 ИСКА ДЕПУТАТ

    21 1 Отговор
    ...НЕМА ЛОШО , ЕДИН ИДЬОТ ПОВЕЧЕ НЕ "БЪРКА" НЕЩАТА......!
  • 3 Ромини

    21 2 Отговор
    Вариго печиго то си цигане
  • 4 Съчмата

    17 2 Отговор
    По добре е да не излиза
  • 5 Кубрат желязната глава

    13 0 Отговор
    Жив и здрав и бой в кратуната
  • 6 Мамул

    12 1 Отговор
    Тъпак, който се изживява за умник!
  • 7 Ха ха

    6 1 Отговор
    Стана ясно.Февруари,март,ама не е сигурно ,защото боксьорите вече не тренират с ходещи круши.
  • 8 Стойнев

    5 1 Отговор
    И все пак ще е единственият български боксьор,изправил се срещу двама действащи световни шампиона.Независимо че загуби и двата мача,трябва де се отчете и отдаде уважение към Кубрат,факт че продължи да се бие за България,а не прие офертите да защитава нац.флаг на друга страна,която има силна позиция в световната йерархия на бокса.Кубрат Пулев остава в историята на българският бокс с тези свои битки срещу могъщи и силни световни шампиони.Аз лично му пожелавам здраве и късмет.

    Коментиран от #13

  • 9 Доброжелател

    5 0 Отговор
    Няма лошо, да ходи да се боксира, ама да не се лакоми да става политик! То и Киро и Асеня са учили няколко месеца в Харвард, ама вкараха ли България в огромни дългове?! Да! Та и Кобрата, гледай си спорта, да не станеш за резил с политиката!😂
  • 10 незнайко

    4 0 Отговор
    Мозъка му дали се е възстановил ?

    Коментиран от #11

  • 11 незнайко

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "незнайко":

    Той е като Григор Димитров, въпрос на участие и печелене на пари !!!
  • 12 хан Кубрат

    0 0 Отговор
    Тоя юнак да не смята да го налагат до пенсия. Ще му се види доста нагорно!
  • 13 Да бе, защо не...

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стойнев":

    Те страните със силна йерархия в спорта се скъсаха да го канят. Пък и да беше станало, отдавна щеше да е забравен, след "епохалните" му изяви. Я си го представи срещу Тайсън, или някой от неговия ранг, в най-добрите им години.