14 Ноември, 2022 07:30 1 071 0

Ювентус прегази Лацио за шестата си поредна победа (ВИДЕО)

  • ювентус-
  • лацио-
  • серия а-
  • футбол

Италианското първенство ще бъде подновено в началото на януари, което означава, че тимът на Алегри ще посрещне 2023-а година в топ 3

Ювентус прегази Лацио за шестата си поредна победа (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус прегази Лацио с 3:0 в последния кръг за шестата си поредна победа и то без допуснат гол преди Мондиал 2022. Така "Старата госпожа" измести римските "орли"от третото място в класирането на Серия А. Италианското първенство ще бъде подновено в началото на януари, което означава, че тимът на Алегри ще посрещне 2023-а година в топ 3. С два гола за победата над Лацио блесна Мойс Кийн (44, 54), разписа се и Аркадиуш Милик (90).

Ювентус прегази Лацио за шестата си поредна победа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Първата възможност в мача бе за домакините, но ударът на Мойс Кийн в 5-ата минута премина покрай левия стълб на вратаря Иван Проведел. Три минути след това стражът на "бианконерите" Войчех Шчесни предвидливо пресече дълго подаване по земя, за да не се стигне до удар. Николо Фаджоли в 11-ата минута отправи опасен шут с левия крак от границите на наказателното поле, при който обаче вратарят на римляните показа сигурни ръце. Седем минути по-късно Аркадиуш Милик показа фантастичен контрол над топката, овладявайки 40-метров пас пред наказателното поле на Лацио. Силният му шут обаче профуча встрани от вратата.

Ювентус прегази Лацио за шестата си поредна победа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Хубав пробив в 32-ата минута отляво на много активния Костич завърши с подаване към Милик, но той не успя да нанесе добър удар към Проведел. Три минути след това трибуните настръхнаха след брутално влизане на Марушич в гръб срещу Куадрадо при висока топка. Недоволството на феновете бе и заради пасивната реакция на рефера, който спести жълтия картон за защитника на Лацио.

Минута преди почивката резултатът бе открит. Адриен Рабио отне топката в средата на терена и копна топката към спринтиращия Мойс Кийн. Вратарят Проведел напусна наказателното си поле, за да скъси дистанцията, но човекът във форма за Ювентус с фантастичен прехвърлящ удар прати топката в мрежата на гостите - 1:0.

Ювентус прегази Лацио за шестата си поредна победа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Втората част започна с натиск на Ювентус и още в 48-ата минута пред Милик се откри отлична възможност да удвои аванса на своя тим. Ударът му в близкия ъгъл обаче бе отразен от Проведел. Куадрадо пък показа завидни умения в защита в 52-ата минута, след като умело затвори Педро и блокира изстрела му към Шчесни.

Резултатът не закъсня и в 54-ата минута домакините поведоха с 2:0. Този път Милик се пребори за топката с Каталди около централния кръг на терена, а Костич проби по левия фланг и шутира към далечния ъгъл. Вратарят Проведел се разтегна и успя да избие, но право краката на Мойс Кийн, който с лекота от три метра прати топката за втори път в мрежата на "орлите" - 2:0. Осем минути след попадението Мойс Кийн бе заменен от Анхел Ди Мария, а трибуните го изпратиха на крака.

Ювентус прегази Лацио за шестата си поредна победа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Вторият гол като че ли пречупи гостите и те все по-рядко успяваха да затруднят Шчесни. "Бианконерите" обаче продължиха да търсят ново попадение и в 71-ата минута Хуан Куадрадо можеше да се разпише, но ударът му в долния десен ъгъл беше спасен от Проведел. Четири минути след това пък шут на Аркадиуш Милик беше блокиран от бранител на Лацио.

Ювентус прегази Лацио за шестата си поредна победа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Логичното се случи в 90-ата минута, когато Милик най-накрая се разписа за 3:0. Полякът получи добра топка от Федерико Киеза и без забавяне разстреля за трети път Проведел.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА