Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 13:00 1 015 2

Надал след големия провал: Не съм забравил как да играя тенис и да бъде силен психически

  • рафаел надал-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Надал заяви, че е "готов да умре" през новия сезон, за да върне увереността си на корта

Надал след големия провал: Не съм забравил как да играя тенис и да бъде силен психически - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал обеща на феновете си да направи всичко, за да се върне на обичайното добро ниво. Испанецът записа няколко поредни загуби в края на годината, но призна, че не се чувства тъжен от провала. Надал заяви, че е "готов да умре" през новия сезон, за да върне увереността си на корта.

„Когато се сблъскаш с всички обстоятелства, с които се срещнах аз в последните шест месеца, дори само това, че съм тук е нещо позитивно“, заяви Надал, който трябваше да се справя с контузии напоследък, а наскоро стана и баща за първи път.

„Това, което се случва не е голяма изненада. Но и не означава, че не съм тъжен от резултатите. Такива неща се случват. Просто трябва да приема, че от утре започвам новия сезон 2023. Това е всички. Единственото нещо, което мога да направя е да продължа да работя, да правя нещата, които трябва да правя, за да имам истински шансове догодина“, коментира още Рафаел Надал.

„Не мисля, че съм забравил как да играя тенис и да бъде силен психически. Трябва да възстановя тези положителни чувства и увереността си, за да бъда на нивото, на което искам да бъда“, добави опитният испанец.

„Не знам дали ще достигна това ниво отново. Но това, в което нямам никакво съмнение, е, че ще умра за това”, завърши Надал.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КовидманЯк

    1 2 Отговор
    След като се ваксинира стана тая работа...
  • 2 Сотиров

    1 2 Отговор
    Къде го видяхте големия провал?Надал никога не е играл добре на този турнир.