17 Ноември, 2022 13:00 1 522 3

Лудогорец се е разминал с голям трансферен удар

  • лудогорец-
  • футбол

"Орлите" пълнят касата след Световното?

Лудогорец се е разминал с голям трансферен удар  - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец се е разминал с голям трансферен удар през септември, написа бразилското издание The Goa, цитиран в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“.

„Орлите“ са се били договорили с Атлетико Минейро за привличането на тяхната звезда Жаир, но бюрократични пречки осуетили сделката. Той е халф, на 28 години е, и е оценен от Transfermarkt на впечатляващите 5,5 млн. евро. Договорът му с Атлетико Минейро е много дълъг – до 2025 г. Жаир е юноша на Интернасионал, като е бил отдаван под наем на Рио Верде.

След като напуска гранда преминава през Боа Ешпорте, Веранополис, Жувентуде и Спорт Ресифе. Част е от Атлетико Минейро от 2019 г., като до момента вътрешният полузащитник има 129 мача и 12 отбелязани гола.

След като трансферът на Жаир в Разград пропадна, от Лудогорец се задействаха веднага и привлякоха други двама бразилски халфове – Густаво Нонато и Педро Нареси. Първият започна ударно, носейки победата над Рома с 2:1, но към днешна дата е със статут на резерва. От своя страна Нареси се включи по-късно в игра за Лудогорец, но сега е титуляр в схемата на Анте Шимунджа.

Ганайското издание Ghanasoccernet.com разкри, че преговорите между Лудогорец и Фейенорд за трансфера на Бърнард Текпетей ще започнат до дни и сделката може да бъде официализирана след края на световното първенство. Сумата, която ще плати лидерът в Ередивизие, е около 3 млн. евро. Интерес към крилото има още от Трабзонспор и Болоня.

Фейенорд се опита да подпише с аса на Лудогорец през летния трансферен прозорец, но грешка в последния момент наложи сделката да бъде спряна. Сега, според ганайското издание, вече няма какво да спре трансфера.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    3 0 Отговор
    Колко хубаво ще бъде да се отървем от текпетей. Лошото е, че в тоя отбор вече трупат само некачествени чужденци на килограм.
  • 2 Боко

    1 1 Отговор
    Дано до лятото само да падат, че ми омръзна само за тези рязани соколи да слушам.
    Само Левски и ЦСКА!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Милен

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Боко":

    Лудогорец през лятото щял да привлече играч за 5милиона ехааа ако го привлечат този Левски и Цска ще духат съпата тогава много