18 Ноември, 2022 08:00 2 198 5

Катар 2022 с най-скъпите билети досега в историята

  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • световно първенство-
  • футбол

Докато привържениците в Русия плащаха средно 214 лири, билетите за мачовете в Катар струват средно 286 лири, според изследване на "Keller Sports"

Катар 2022 с най-скъпите билети досега в историята - 1

Футболните фенове, който ще посетят мачовете от Мондиал 2022 в Катар, ще отделят близо 40 процента повече пари за билети в сравнение с тези, които са гледали срещите през 2018 година в Русия, а пропуските за финала струват средно 684 британски лири (812 долара), показва проучване.

Докато привържениците в Русия плащаха средно 214 лири, билетите за мачовете в Катар струват средно 286 лири, според изследване на "Keller Sports".

Цените на билетите в Катар са най-скъпите за мачове от Световно първенство през последните 20 години, като тези за финала са с 59 процента по-високи от преди четири години, според проучване на базираната в Мюнхен спортна компания.

"Световното първенство в Катар вече се счита за най-скъпото досега. Твърди се, че изграждането на шест нови стадиона и пълното обновяване на други два в страната са стрували около 3 милиарда долара. Много повече пари са похарчени за разширяване на инфраструктурата в столицата Доха, като магистрали и реконструкция на международното летище. В тази връзка едва ли е изненадващо, че Световното първенство в Катар е и с най-скъпите билети", се посочва в проучването.

Световната футболна федерация (ФИФА) не пожела коментар.

По-рано ФИФА съобщи, че близо три милиона билета са били продадени за мачовете от Световното първенство по футбол - първото, което ще се проведе в Близкия изток от 20 ноември до 18 декември.

Билетите за Мондиала в Германия през 2006 година се смятаха за най-достъпните през последните 20 години със средна цена от 100 лири, докато за финала на Олимпийския стадион в Берлин те струваха средно 221 лири.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отворко

    13 0 Отговор
    Избирането на Катар за домакин на световното първенство е трагедия за футбола.
  • 2 Анонимен

    6 4 Отговор
    Че кой ще гледа световното, нали сега гледаме шоуто на зеленски...
  • 3 НАТОВЕЦ

    4 3 Отговор
    Че кой ша гледа световното. Нали сега гледаме шоуто на Путин...
  • 4 БСП ПУТИНИСТ

    1 4 Отговор
    Русия я няма на световното...нищо негледаме
  • 5 И за без пари

    3 0 Отговор
    Не отивам ,виж ако беше с камили друга работа,иначе футбола няма място в пустинята