Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 08:30 1 469 0

Португалия загря за Мондиал 2022 с разгром над Нигерия

  • португалия-
  • футбол-
  • нигерия-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • световно първенство

Головете за "мореплавателите" отбелязаха на два пъти Бруно Фернандеш, Жоао Марио и Гонсало Рамош

Португалия загря за Мондиал 2022 с разгром над Нигерия - 1
Снимка: БГНЕС

Португалия успя да победи Нигерия с 4:0 в последната си подготовка преди началото на Световното първенство. Головете за "мореплавателите" отбелязаха на два пъти Бруно Фернандеш, Жоао Марио и Гонсало Рамош. Следващият мач на Португалия е след седмица срещу Гана.

Още в 9-та минута Диого Далот сервира топката на Бруно Фернандеш, който в наказателното поле запази хладнокръвие и с прецизен удар откри резултата - 1:0 за Португалия. В 21-та минута Жоао Феликс реши да отправи далечен удар, но контактът му с топката не бе оптимален и топката прелетя над напречната греда. Играч на Нигерия игра с ръка в наказателното си поле и съдията отсъди дузпа за Португалия в 35-та минута. С изпълнението се нагърби Бруно Фернандеш, който изчака максимално вратаря Узохо и заби топката в долния десен ъгъл - 2:0.

Първото по-сериозно положение през второто полувреме бе в 72-та минута, когато Самуел Чуквуезе от Нигерия успя да се измъкне и да остане очи в очи с вратаря, като отправи удар в долния десен ъгъл, но Руи Патрисио успя да предвиди посоката и да предотврати попадението. В 80-та минута Диого Далот извърши нарушение и Нигерия получи правото да изпълни дузпа. Еманюъл Денис не успя да изпълни добре и Патрисио парира, отклонявайки топката в гредата.

В 82-та минута Гонсало Рамош пое късо подаване от Рафаел Герейро при включването си в наказателното поле, залъга пазача си и нанесе неспасяем удар в средата на вратата - 3:0. Само две минути след това Рамош даде страхотен пас на Жоао Марио, който елегантно завърши в долния десен ъгъл зад Франсис Узохо - 4:0.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА