Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 06:40 1 205 0

Хари Кейн се надява да счупи рекорда на Уейн Рууни по голове за Англия

  • хари кейн-
  • уейн рууни-
  • англия-
  • футбол-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • голове-
  • световно първенство

Кейн е вкарал 51 гола за националния отбор в 75 мача

Хари Кейн се надява да счупи рекорда на Уейн Рууни по голове за Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на английския национален отбор Хари Кейн се надява да счупи рекорда на Уейн Рууни по голове за Англия възможно най-скоро. Нападателят на Тотнъм ще води атаката на англичаните в първия мач на отбора от Световното първенство в група B срещу Иран в понеделник.

Кейн се нуждае от само два гола, за да изравни 53-те на Рууни и това е съвсем реално да се случи още в Катар.

"Надявам се да подобря рекорда възможно най-скоро", каза Кейн пред репортери в навечерието на първия сблъсък на Англия с Иран.

Кейн е вкарал 51 гола за националния отбор в 75 мача.

"Знам, че хората ще говорят за този рекорд, но аз предпочитам да се съсредоточа върху играта си. Сигурен съм, че с отбора, който имаме, ще създадем положения и просто трябва да съм готов да ги реализирам. Имах късмета да играя с Уейн и той беше страхотен играч. Гледах го как играе в големите турнири и е огромна чест да съм близо до неговия голов рекорд за Англия", каза Кейн.

На 29 години нападателят знае, че този турнир е най-добрата възможност да направи това, което никой английски капитан не е правил, откакто Боби Мур спечели Световната купа през 1966 година.

"Не можете да приемате нищо за даденост във футбола. Имах късмета да играя на Световното първенство през 2018 година и имах невероятно преживяване на страхотен турнир. Очаквам с нетърпение този турнир, имаме наистина добра комбинация от опит и младост. Кой знае къде ще бъда аз след четири години или отборът, така че сега е моментът", каза Хари Кейн.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА