Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 11:37 1 748 0

Кафу: 20 години без световна титла и без участие на финал е твърде много за Бразилия

  • катар 2022-
  • футбол-
  • мондиал 2022-
  • световно първенство-
  • бразилия-
  • кафу-
  • неймар

Това е най-силният ни състав от 2002 година насам и отборът не разчита единствено на Неймар, както бе в миналото

Кафу: 20 години без световна титла и без участие на финал е твърде много за Бразилия - 1

Легендарният защитник на Бразилия Кафу даде своята прогноза за Световното първенство. Той залага именно на "селесао" да триумфира в Катар. "Кариоките" имат най-много световни титли в историята - 5, но за последно триумфираха през 2002 година в Япония и Южна Корея. Според Кафу това е твърде много време без трофей.

"Смятам, че Бразилия ще спечели тази година. Това е най-силният ни състав от 2002 година насам и отборът не разчита единствено на Неймар, както бе в миналото. Силни сме във всички линии: защита, полузащита и атака. Двадесет години без световна титла и без участие на финал е твърде много време за отбор като Бразилия. Смятам, че това ще приключи в Катар", заяви Кафу за "Дейли Мейл".

Кафу: 20 години без световна титла и без участие на финал е твърде много за Бразилия

Той сподели и кои очаква да са големите конкуренти на "селесао" за титлата.

"Бразилия е с едни гърди пред всички, но и Аржентина имат много силен състав. Те играят добре, а Лионел Меси е гений. Франция пък има почти същия състав, с който спечели преди четири години. Това са трите основни фаворита. Англия също разполага с много талант. Там има добри играчи като Хари Кейн, който е топ централен нападател. Световното е много специфичен турнир. В него много зависи кой отбор ще срещнеш в точно конкретен момент, как ще се чувстваш в този ден преди мача. Затова е толкова трудно да го спечелиш. Но Англия е добър отбор и има много потенциал", смята бившият защитник.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА