21 Ноември, 2022 10:10 4 903 2

Отиде си най-известният треньор в света

  • ник болетиери-
  • спорт-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • анджелик ан

Новината съобщи неговата дъщеря Анджелик Ан, която уточнява, че причиина за смъртта е бъбречна инфекция

Отиде си най-известният треньор в света - 1
Снимка: БГНЕС

На 91-годишна възраст почина определяният за най-известен треньор в света на тениса - Ник Болетиери. Новината съобщи неговата дъщеря Анджелик Ан, която уточнява, че причиина за смъртта е бъбречна инфекция.

Още вчера тя съобщи на света, че състоянието на Болетиери е много тежко и призова всички тенис фенове да се молят за него."Баща ми е на път да си отиде от този свят. Моля ви, молете се за него. Обичаме те, татко".

По време на своята треньорска кариера Болетиери е бил наставник на някои от най-големите звезди на съвременния тенис - Андре Агаси, Моника Селеш, Джим Къриър, сестрите Уилямс и Мария Шарапова.

Близки на Болетиери разкриват, че през последните години той често е имал здравословни проблеми, а през 2020 година дори е паднал на корта по време на тренировка и е отказал лекарска помощ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    6 1 Отговор
    Голям, легенда, поклон!
  • 2 ТИРбушон

    1 5 Отговор
    Е баш тоя узакони пъшкането и блъскането по корта. Те така се губят зрители. С убийството на красотата.