Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 11:30 3 239 13

Гаф: Порязаха Аржентина при грандиозната издънка

  • аржентина-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • футбол-
  • вар

Според публикациите, системата отчита само положението на най-близкия до Лаутаро Мартинес защитник на Саудитска Арабия, а не разположението на цялата защита

Гаф: Порязаха Аржентина при грандиозната издънка - 1

Националният отбор на Аржентина е бил ощетен през първото полувреме на мача със Саудитска Арабия на Мондиал 2022. Това доказва снимка, която погазва огромен гаф на системата за полуавтоматична засада.

Както е известно, „гаучосите“ отстъпиха с 1:2 във вероятно най-голямата сензация във футбола за 2022 г. През първото полувреме бяха отменени три гола на Аржентина чрез прилагане на съвременните технологии.

Според публикациите, системата отчита само положението на най-близкия до Лаутаро Мартинес защитник на Саудитска Арабия, а не разположението на цялата защита. Така е пропусната позицията на левия бек Ясер ал Шахрани, който с десния си крак всъщност покрива засадата на аржентинския нападател. Това означава, че голът на Мартинес е съвсем редовен и трябваше да бъде зачетен.


Оказва се, че системата е допуснала грешка при незачитането на гол на Лаутаро Мартинес. Днес се появиха снимки от приложената система за полуавтоматична засада, които доказват гафа на съдиите, отговарящи за ВАР. Ако попадението беше зачетено, резултатът ставаше 2:0.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    8 13 Отговор
    Когато гониха феновете си да се ваксинират заради фалшив вирус, вярваха на "науката и технологиите", ама сега като изгубиха мач заради тях станаха скептици. Е хайде недейте стига с тия "конспирации" бе аржентинци - тва да говориш против науката и технологията е богохулство вече!
  • 2 Джамбaза

    16 1 Отговор
    Този ВАР е фалшив!
    Сашо Диков и Асен са истинския ВАР!
  • 3 мдааа

    12 5 Отговор
    Ами това е Божийй реванш за Божията ръка на Марадона
  • 4 тренер

    21 3 Отговор
    Това вече не футбол, а някаква видеоигричка! ВАР е пълен т а ш а к! Изнервящите спирания за по 20-30 мин дори не ги коментираме!
  • 5 След дъжд качулка

    15 5 Отговор
    Щом до един крак покриващ засадата го докараха Аржентина, по добре да си видят кусурите в тях. Какво искат - след Божията ръка, божи крак ли !?

    Коментиран от #10

  • 6 Оса

    13 1 Отговор
    Нито ВАР, нито съдий те са виновни! Това ще е Световното на БЕТОВЕТЕ! П.С разбирай заложните Къщи
  • 7 един

    6 2 Отговор
    Въпреки че съм фен на Меси,гаучосите са си виновни за загубата!Излязоха едва ли не за тренировка/с уточнение че гледах само първото полувреме/,не бяха мотивирани,подцениха противника,не се раздаваха!Не може отбор имащ претенции за СШ,да не разбере че попада в капана на засадите които им устроиха САрабия,ако футболистите не го разбират на терена,къде е треньора тогава!Въобще слаб мач на Аржентина които разочароваха крайно/поради и което не гледах второто полувреме/!
  • 8 Хайде де

    4 3 Отговор
    Цив Цив тики така фалшиментото не струва а не вар бил виновен на циркаджийте от Аржентина
  • 9 Роналдо

    1 5 Отговор
    Лео Меси е велик! Аржентина ще стане световен шампион!!!
  • 10 Ами кво ще кажеш...

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "След дъжд качулка":

    ....половин подбедрица и четвърт стъпало, които според ВАР са " засада" ?
    Аре у лево ...щом един пръст зад линията е засада, тогава един пръст на защитник е покриващ засадата.
    И изобщо за мен засада е, когато нападателят е с поне половината обем от тялото си зад линията на защита и то в такова положение, което да му дава преимущество пред намиращия се най- близо защитник...всичко друго е тотаджийска история.
  • 11 Радостин

    3 0 Отговор
    Това не оправдава изобщо аржентинците за слабия мач
  • 12 Вибратор

    1 1 Отговор
    Аржентина сами са си виновни, никой друг не им е виновен
  • 13 Меси

    3 2 Отговор
    Кристиано Роналдо е велик! Португалия ще стане световен шампион!!!