Last news in Fakti

2 Декември, 2022 19:11 1 042 2

Уругвай отново наказа Гана, но и двата тима се прибират у дома

  • гана-
  • уругвай-
  • катар 2022

Южноамериканците имаха претенции към съдийството в края на мача

Уругвай отново наказа Гана, но и двата тима се прибират у дома - 1
Снимка: БГНЕС

Гана отстъпи с 0:2 на Уругвай в един мач, който бе изключително драматичен до момента, в който не стана ясно, че Южна Корея поведе на Португалия и остави двата тима почти без никакви шансове за класиране напред.

Дарвин Нунеш направи нарушение за дузпа в 20', което имаше нужда от ВАР, за да бъде потвърдено, но Андре Аю прати кълбото в ръцете на Серхио Рочет, за да върне спомена от онзи шампионат през 2010 г., когато Луис Суарез спря чист гол с ръце, но си струваше, защото тимът му отстрани африканците от надпреварата.

Този път обаче сценарият бе малко по-различен, защото още преди почивката Джорджан Де Араскаета вкара два гола във вратата на ганайците, за да подсигури успеха за своя тим, но фалшивото чувство за комфорт подведе „урусите“, защото те имаха нужда от по-изразителна победа, за да си гарантират второто място в Група H.

В добавеното време на втората част тимът на Диего Алонсо имаше претенции за дузпа за нарушение срещу Единсон Кавани. Таранът бе препънат в наказателното поле, но ВАР този път не счете за нужно да сигнализира на главния съдия. Още по-неприятното е, че се нагледахме на много по-леки дузпи в изминалите десетина дни, така че със сигурност Уругвай може да има претенции към решението на Даниел Зиберт и колегите му.

Фактите обаче са такива, че Гана и Уругвай напускат световното първенство в Катар с актив съответно от 3 и 4 точки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    3 0 Отговор
    Да не забравяме ,че южнокорейския гигант КИА е главен спонсор на ФИФА ! Затова две очеизвадни дуспи
    не бяха отсъдени за Уругвай !
  • 2 Много точно

    3 0 Отговор
    Съдии и португалци класираха корейците ! Няма игра за чест и достойнство ! Тънки сметки и корупция !