2 Декември, 2022 23:14 3 321 2

Камерун повали Бразилия, за да докаже, че и фаворитът не е непобедим

  • камерун-
  • бразилия-
  • катар 2022

Африканците обаче напускат надпреварата

Камерун повали Бразилия, за да докаже, че и фаворитът не е непобедим - 1
Снимка: БГНЕС

Камерун надви Бразилия с 1:0 след много късен гол на Винсент Абубакар, за да покаже, че дори основният фаворит за титлата в Катар не е чак толкова неуязвим, колкото мнозина може би са мислели.

Тите междувременно направи цели 9 кадрови промени в състава си, след като отборът му си гарантира излизането от Груп G на едно от първите две места. Дори Дани Алвеш получи възможност за изява, за да се превърне в най-възрастния футболист в историята на националния тим на бразилците.

Дейвис Епаси може да се похвали с един от най-силните мачове в кариерата си, защото направи цели 8 спасявания срещу звездната селекция на „Селесао“ и така остави своя тим достатъчно дълго в мача, за да може накрая да открадне трите точки.

Абубакар сътвори чудото в 92', но не осъзна, че има жълт картон и реши да отпразнува гола си със сваляне на екипа, което му навлече главоболия, за да се превърне в първия футболист от Зинедин Зидан насам, който бележи гол и бива изгонен в един и същ мач на световни футболни финали.

В крайна сметка Бразилия спечели Група G, следвана от Швейцария след успеха на „часовникарите“ с 2:3 над Сърбия, Камерун остава трети с по-лоша голова разлика, а сърбите си тръгват с една-единствена точка, въпреки предварителните заявки, че ще продължат доста далеч на Мондиала.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    12 6 Отговор
    САЩ 94г имам някакви спомени, по-скоро сън. Но 98 помня резила на златно ни поколение. Оттогава досега не съм гледал по-квенско световно!
    На това световно за първи път откакто гледам, нито един отбор не успя да спечели групата си с 3 победи! ДЪНО, ДЪНО!
  • 2 Христо Букенски

    2 1 Отговор
    Ето как катарците ще избият разходите по първенството с тънки сметки и черно тото.