Last news in Fakti

6 Декември, 2022 21:58 2 387 2

Луис Енрике се обиди на журналистите и не пожела да подаде оставка

  • луис енрике-
  • испания-
  • катар 2022-
  • мароко

Селекционерът на Испания пое отговорност за поражението от Мароко само на думи

Луис Енрике се обиди на журналистите и не пожела да подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на Испания - Луис Енрике, не пожела да подаде оставка след отпадането от Мароко след дузпи на 1/8-финалите на Мондиала в Катар и дори се обиди на въпрос от журналистите за състава и подхода му към мача, говорейки на пресконференцията.

Старши-треньорът на „Ла Фурия“ не прие коментара на един от репортерите, че тимът му не е владял инициативата на терена, макар статистиката да показва, че отборът му стигна само до 14 опасни атаки в хода на 120 минути.

Момчетата изпълниха на 99% инструкциите ми за срещата“, подчерта Енрике, след което бе категоричен, че ще поеме цялата отговорност за отпадането. Думите му обаче не звучат убедително и това разгневи медиите не само в Испания, но и по света, защото още при обявяването на състава за световните финали той бе обвинен в лични пристрастия към футболистите на Барселона, пренебрегвайки куп стойностни фигури от Виляреал, Реал Бетис и дори Серхио Рамос от ПСЖ.

Контрактът на Луис Енрике изтича на 31 декември тази година, което до известна степен обяснява решението му да остане до край на поста си, защото иначе рискува да изгуби известна част от възнаграждението си.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шваба на ибериец думаше

    11 1 Отговор
    Дойчланд помага, но във вратата не вкарва.
  • 2 пешо

    1 0 Отговор
    кво да очакваш от млади гелосани джендърчета , едно време през седемдесетте години АЯКС само с вида си показваха мъжество и сила , БАРИ ХУЛСКОФ , НЕЕСКЕН , КРОЛ , КРОЙФ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ