Last news in Fakti

10 Декември, 2022 17:30 2 687 2

Президентът на ФИА и шефът на Red Bull се сдърпаха на сцената

  • фиа-
  • мохамед бин сулайем-
  • red bull-
  • формула 1-
  • кристиан хорнър-
  • спорт

Хорнър излезе на сцената, за да получи купата за първото място на Red Bull при конструкторите и част от речта му стана и шеговитото оплакване, че Макс Верстапен е спечелил световната титла при странни обстоятелства след финала в Япония

Президентът на ФИА и шефът на Red Bull се сдърпаха на сцената - 1

Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем и шефът на Red Bull във Формула 1 Кристиан Хорнър неочаквано подеха учтиво-заядлива размяна на реплики по време на годишното награждаване на ФИА вчера в Болоня.

Хорнър излезе на сцената, за да получи купата за първото място на Red Bull при конструкторите и част от речта му стана и шеговитото оплакване, че Макс Верстапен е спечелил световната титла при странни обстоятелства след финала в Япония. Тогава след финала имаше объркване колко точно точки печелят пилотите, заради неяснотите около правилата за рестарт на състезанието.

Веднага след Хорнър обаче дойде ред на Бин Сулайем да говори, като президентът на ФИА първо отбеляза, че Red Bull напълно заслужено печелят титлата при конструкторите, но не издържа на изкушението да коментира и той случилото се в Япония.

“Казвате, че в Япония, беше противоречиво след финала - запита Бин Сулайем. - Не! ФИА беше обвинена за раздаването на точките, но не ФИА пише правилата, те са такива защото отборите искат тези правила, а ние ги прилагаме. Благодаря ви за това.”

В този момент се намеси третият присъстващ на сцената - главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали.

“Добре, момчета, да останем концентрирани”, реагира бързо италианецът и раздели с ръка Хорнър и Бин Сулайем.

“За мен, ситуацията с ФИА е напълно ясна. Много ви благодаря - допълни Бин Сулайем, който след това отново похвали Red Bull. - Те заслужено спечелиха, всички спечелили победиха заслужено.”

А веднага след това Бин Сулайем стисна ръката на Хорнър и церемонията по награждаването можеше да продължи.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛИЛИ

    9 1 Отговор
    АРАБИТЕ НЕ ОБИЧАТ ГЕИОВЕТЕ
  • 2 Отвратителни

    12 1 Отговор
    холандско австрийски гейове на всички нива и в политиката и в спорта .Тия отвратиха много хора , които вече не гледат формулата заради тях.