Last news in Fakti

13 Декември, 2022 13:00 1 883 1

Португалия реши: Разделя се с Фернандо Сантош и се насочва към Моуриньо

  • фернандо сантош-
  • португалия-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • жозе моуриньо

Решението е вследствие на шокиращото отпадане на “мореплавателите” от Мароко на 1/4-финалите на Световното първенство в Катар

Португалия реши: Разделя се с Фернандо Сантош и се насочва към Моуриньо - 1
Снимка: БГНЕС

От Португалската футболна федерация са решили да се разделят със своя селекционер Фернандо Сантош, като това ще стане по взаимно съгласие през следващите дни, съобщава “А Бола”.

Решението е вследствие на шокиращото отпадане на “мореплавателите” от Мароко на 1/4-финалите на Световното първенство в Катар. Договорът на 68-годишния специалист изтича след края на Евро 2024, но от федерацията искат да започнат нов цикъл. Сантош е начело на Португалия от септември 2014-та насам, като донесе първите два големи трофея на страната - европейската титла през 2016-а и трофея от дебютното издание на Лигата на нациите през 2019-а.

Според “Гадзета дело спорт” и “Кориере дело спорт” желанието на ръководителите на португалския футбол е новият селекционер да бъде Жозе Моуриньо, който има договор с Рома до 2024-та. Оттам са готови да му предложат да съвместява двете длъжности, заради което Специалния проявява интерес да поеме националния отбор на родината си. Друг голям кандидат за поста е наставникът на младежите до 21 г. Руи Жорже, който ги изведе до финал на Европейското първенство за тази възраст преди година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    12 3 Отговор
    Крайно време беше да го сменят - да разполагаш с футболист No.1 в света и да го държиш на скамейката заради някакъв личен кърес!