Last news in Fakti

16 Декември, 2022 10:27 2 887 5

Скандал между Кирил Десподов и кмета на Кресна заради благородна идея

  • кресна-
  • николай георгиев-
  • кмет-
  • детска градина-
  • училище-
  • лудогорец-
  • кирил десподов-
  • футбол

Според Десподов, причината е, че Георгиев не е бил поканен лично на събитие в местното училище, в което участие е взел и българският национал

Скандал между Кирил Десподов и кмета на Кресна заради благородна идея - 1

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов изрази разочарованието си от действията на кмета на родния му град Кресна Николай Георгиев. Градоначалникът е забранил провеждането на коледен празник в една от детските градини в града, на която Десподов помага финансово. Според Десподов, причината е, че Георгиев не е бил поканен лично на събитие в местното училище, в което участие е взел и българският национал.

Ето какво написа по темата Десподов в профила си във Фейсбук:

„Рядко изпадам в такива полемики, но има случки, които като граждани не трябва да премълчаваме. Тази история е именно такава - абсолютно разочарование от грозната страна на реалността, с която понякога се сблъскваме.

Всички знаят колко много обичам родния си град Кресна и децата. Преди 2 седмици ръководството на училище "Св. Паисий Хилендарски", в което учих, ме покани за откриването на специален кът, посветен на футболистите, направили първите си стъпки в Кресна. Приех поканата без да се замисля и си прекарах чудесно. Единствената ми молба беше събитието да не се политизира. С удивление научих, че след срещата е имало сърдити. Тъй като кметът на града - Николай Георгиев, не е бил специално поканен, последва изключително грозно отношение от негова страна, което развали предвиден празник за десетки деца.

Вярвам, че всяко дете трябва да се развива в хубава среда и да бъде щастливо. Затова и през последните години, без да афиширам пред никого, помагам финансово на детска градина "Здраве". Сега съм принуден да го кажа, защото опитът ми отново да допринеса с нещо за щастието на децата беше спрян. С ръководството на градината взехме решение на 20.12.22 г. да направим коледен празник за всички малчугани, който да поема като разход. Организацията беше в ход - беше наета аниматорска фирма и бяха уточнени всички детайли по тържеството.

Вчера, 6 дни преди празника, с изненада разбрах, че той няма как да се състои. Причината за това е неаргументирана забрана от страна на кмета на гр. Кресна. Тъй като детската градина е общинска, ръководството няма как да не се съобрази с това решение. Не е нужно да обяснявам колко разочарован останах от нареждането на Николай Георгиев, чиито подбуди са единствено и само лични - обида, че не е бил поканен на събитието в училището. И тук идва въпросът - колко често кметът решава еднолично какво и как да се случи в града, базирайки решенията си на собствени емоции, а не на реални аргументи. Що за човек трябва да си да не позволиш деца да бъдат зарадвани? И как такъв човек би управлявал цял един град честно и правилно? Ами ако и за големите проблеми взима решенията по този начин?

Не разбирам от политика и стоя далеч от нея, но не мога да остана безучастен към подобна несправедливости. Не мога да направя нищо друго, освен да разкажа тази случка с лош край“.

Самият кмет на Кресна Николай Георгиев се включи под публикацията на Десподов, като обясни, че има редица причини, поради които коледният празник не може да бъде организиран. Той добави и че инициативата на футболиста е предизвикала скандал в детската градина.

Скандал между Кирил Десподов и кмета на Кресна заради благородна идея


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    25 2 Отговор
    А не е ли работа на кметчето да направи всичко възможно тези правила да се спазят и децата да си получат празничния ден, а не да ги забранява защото е мързелив или некомпетентен. Намерил време да философства в нета, но не намерил време да помогне за организацията, е как да помогне, нали не е поканен и няма да може да лапне някоя пържола с ракийка за сметка на Десподов , учителките ще обядват той не.
  • 2 кочо

    8 1 Отговор
    СТАРИ МАКЕДОНСКИ НОМЕРА.
  • 3 Левскар

    9 0 Отговор
    Отговорът на "КМЕТА" е нагледен пример за некадърността, мързела и нокомпетентността на общинските администрации като цяло! Тоя палячо явно дори и не осъзнава как сам се е изложил пред всички! Мързеливецо, не е работа на Десподов да познава правилата! Той си дава от собствените пари, за да направи празник за децата! Твоя работа и задължение е да се свържеш с него или някой от твоите подчинени и да му обясниш какво и как може или не може. Твоя работа и задължение е да му представиш варианти как може въпросният празник да се осъществи, така че да не се нарушават правилата и децата да са защитени. Сигурен съм, че нямаше да откаже. Това обаче става със съвсем малко и елементарна работа, на която явно ти и екипът ти не сте способни!
    Браво на Десподов за постъпката!!!

    Коментиран от #4

  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Левскар":

    Приказката за "Нероден Иванчо" характеризира отговорът на г-н Кмета...
  • 5 Яне Сандански

    1 0 Отговор
    Щом този стана кмет какво да говорим ...Баща му беше нагаждач-комунист ,братовчед му полицай-корумпе ,сега ограбиха цяла Кресна ,но народа в Кресна си е виновен .