Last news in Fakti

20 Декември, 2022 10:27 952 3

Дешан остава начело на Франция, но с условието да води отбора на Мондиал 2026, а не само до Евро 2024

  • дидие дешан-
  • франция-
  • аржентина-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • футбол

Очаква се в следващите дни да се състои среща между специалиста и Льо Грае, на която да бъдат обсъдени детайлите по новото споразумение

Дешан остава начело на Франция, но с условието да води отбора на Мондиал 2026, а не само до Евро 2024 - 1
Снимка: БГНЕС

Остава ли Дидие Дешан начело на Франция? Отговор на въпроса засега няма, макар че съществуват индикации за намерението на селекционера на “петлите” да продължи да води тима.

След болезнената загуба от Аржентина във финала на Мондиал 2022 Дешан отказа да коментира бъдещето си. Неговият договор с Френската футболна федерация изтича в края на годината и желанието на нейния президент Ноел Льо Грае е контрактът да бъде подновен. Според “Екип” Дешан ще се съгласи, но ще настоява да води отбора до Световното първенство през 2026 година, а не само до Евро 2024.

Очаква се в следващите дни да се състои среща между специалиста и Льо Грае, на която да бъдат обсъдени детайлите по новото споразумение.

Президентът на Франция Еманюел Макрон също призова Дешан да остане начело на “петлите”. Под негово ръководство тимът спечели Мондиал 2018 и Лигата на нациите през 2021 година, а освен това игра на финалите на Евро 2016 и Мондиал 2022.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    3 2 Отговор
    Французите са умни хора няма да поставят начело на Френският нацнален отбор по футбол алжирец ето там го боли Бензима
  • 2 Доктор по навътре

    3 1 Отговор
    Тоя Дешан не е ли много бял за треньор на Франция???
  • 3 Сандо

    0 2 Отговор
    Изгонете го за да го прикотка софийското ЦСКА.