Last news in Fakti

23 Декември, 2022 13:40 1 793 0

Kолата на Mercedes за сезон 2023 ще изглежда доста по-различно

  • mercedes-
  • спорт-
  • формула 1-
  • w14

Tимът публикува кратко видео с първото стартиране на двигателя на болида и потвърди, че името на колата ще е W14

Kолата на Mercedes за сезон 2023 ще изглежда доста по-различно - 1
Снимка: БГНЕС

От Mercedes все още не са съобщили кога ще е премиерата на новия им автомобил за сезон 2023 във Формула 1, но тимът публикува кратко видео с първото стартиране на двигателя на болида и потвърди, че името на колата ще е W14.

Специалистите имат огромни очаквания за новия автомобил на Mercedes, който трябва да е по-бърз, по-стабилен и да се пребори с подскачането на правите при максимална скорост.

Бившият пилот във Формула 1 Карун Чандок прогнозира, че колата на Mercedes за сезон 2023 ще „изглежда доста по-различно”. Бившите шампиони бяха единствените, които изкараха целия сезон с кола, изградена по концепцията за „нулеви въздушни кутии”, а шефът на тима Тото Волф призна, че грешката при създаването на W13 е била допусната още през октомври 2021, когато новият тогава автомобил е бил още в съвсем ранна фаза.

„Ясно е, че в Mercedes сбъркаха концепцията на W13, сами си признаха това – обясни Чандок пред Sky F1. – Затова и за мен едно от най-интересните неща на предсезонните тестове в Бахрейн догодина ще е как ще изглежда новата кола на Mercedes. Защото при тях ще има промени, може би най-големите промени. Автомобилът на Ред Бул ще е еволюция на колата от сезон 2022, при Ферари – също, но в Mercedes трябва да направят нещо доста по-различно, за да се върнат в челото.”


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА