29 Декември, 2022 21:47 1 919 4

Неймар: Преди Пеле футболът беше просто спорт, а той го превърна в изкуство

  • неймар-
  • пеле

Той благодари на своя сънародник за наследството, което остави

Неймар се присъедини към скърбящия футболен свят по кончината на Пеле, който днес изгуби борбата с рака на дебелото черво.

Преди Пеле 10 беше просто номер. Прочетох някога някъде тази фраза. Но, колкото и да е красиво това изречение, то е незавършено. Аз бих казал, че преди Пеле футболът беше просто спорт. Пеле промени всичко. Той превърна футбола в изкуство, в забавление. Той даде глас на бедните, на чернокожите и най-вече сложи Бразилия на картата. Футболът и Бразилия се извисиха на друго ниво, благодарение на „Краля“. Той си отиде, но магията му остава. Пеле е вечен!“, написа звездата на ПСЖ в социалните мрежи.

Неймар успя да изравни рекорда за най-много попадения с екипа на „Селесао“ по време на Мондиала в Катар (77), но трите световни титли за „Краля на футбола“ си остават ненадминати и всички останали футболисти на света.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 предпоследен бустер

    9 1 Отговор
    2022г много хора внезапно си заминаха.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.