Last news in Fakti

30 Декември, 2022 18:03 1 679 0

Статистиката показва, че Джуд Белингам е превзел Бундеслигата през 2022 г.

  • джуд белингам-
  • кристофър нкунку-
  • първа бундеслига-
  • джошуа кимих

Младият англичанин неслучайно е толкова високо ценен

Статистиката показва, че Джуд Белингам е превзел Бундеслигата през 2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Джуд Белингам е едно от най-горещите имена на трансферния пазар в момента и причините за това съвсем не са толкова субективни, колкото свикнахме през годините с играчите от „острова“. Оказва се, че младият полузащитник на Борусия Дортмунд е лидер по два ключови показателя, които го нареждат сред елита на Първа Бундеслига.

Opta е преброила 472 единоборства за 19-годишния халф през цялата 2022 г. в германския елит, което го поставя на върха в тази класация. В същото време той е №1 по спечелени схватки на терена, излизайки победител в 260 от тези случаи.

Най-енергичният футболист в германското първенство пък е Джошуа Кимих от Байерн Мюнхен. Той може и да прекара тежка форма на инфекция от COVID-19 през миналата зима, но това не му попречи, за да избяга 381 км. във всички свои изяви.

Борбата на полузащитниците в Бундеслигата е удивителна напоследък, благодарение и на Кристофър Нкунку. Офанзивния халф на Ред Бул Лайпциг е докоснал топката в противниковото наказателно поле цели 184 пъти. Сигурно това е и причината анализатори на гледат на него повече, като на нападател, отколкото на плеймейкър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА