3 Януари, 2023 20:33 1 215 0

Мениджърът на Нюкасъл се превърна в един от най-успешните английски специалисти на „острова“ само година след появата си

  • еди хол-
  • нюкасъл юнайтед-
  • висша лига

Висшата лига отдавна страда от липсата на класни местни треньори

Мениджърът на Нюкасъл се превърна в един от най-успешните английски специалисти на „острова“ само година след появата си - 1
Снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на Нюкасъл Юнайтед - Еди Хол, се превърна в един от най-успешните английски специалисти в историята на Висшата лига, отчитайки броя на победите, които донесе на тима в рамките на календарната година.

Официалната статистика сочи, че той е триумфирал в 21 мача, което го нарежда веднага зад Рой Евънс (22) и Кевин Кийгън (23 и 24). При това двамата работеха в зората на новия формат от шампионата преди трийсетина години.

„Свраките“ набързо се превърнаха в един от най-добрите клубове на „острова“, откакто Майк Ашли продаде активите си на саудитския Публичен инвестиционен фонд, държан от кралското семейство. Едно от първите действия тогава бе назначението на Хол за мениджър на отбора.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА