6 Януари, 2023 09:53 1 501 1

Лудогорец е напът да осъществи трансферен удар

  • лудогорец-
  • ривър плейт-
  • футбол-
  • трансфер-
  • алекс виго

Българският шампион води напреднали преговори за 23-годишния десен бек Алекс Виго

Лудогорец е напът да осъществи трансферен удар - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец е напът да осъществи трансферен удар с играч от аржентинския гранд Ривър Плейт. Според журналиста Себастиан Срур от „Радио Континентал“, българският шампион води напреднали преговори за 23-годишния десен бек Алекс Виго. Той е гласен за заместник на Сисиньо, който е пред преминаване в бразилския Баия. Виго попадаше в плановете за селекция на Лудогорец още през лятото, но тогава не се стигна до сделка.

Алекс Виго е привлечен в Ривър Плейт от Колон в началото на 2021 г. срещу 2 милиона долара за 50% от правата му. След година обаче бранителят отпада от плановете на тогавашния треньор Марсело Гаярдо и на 7 февруари 2022 г. е даден под наем на Индепендиенте до края на сезона с опция за откупуване на 50% от правата срещу 2,5 милиона долара.

Виго (на снимката вляво) изиграва само 12 мача за клуба от Авелянеда, който не се възползва от възможността да го вземе за постоянно. Десният бек не попада в плановете и на новия треньор на Ривър Плейт - Мартин Демикелис, който търси начин да освободи място в състава си, за да осъществи привличането на левия краен защитник Енцо Диас от Тайерес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудо

    1 1 Отговор
    Е, ако наистина е удар, това ще е първият, откакто Томанов си тръгна. Не че и той е нещо, ама преди поне се лъжеха някои добри футболисти да се затрият в България.