Last news in Fakti

8 Януари, 2023 17:00 979 0

Скандал в Португалия: Разследват Бенфика за уреждане на мачове

  • руи коща-
  • бенфика-
  • футбол-
  • разследване-
  • уреждане на мачове

Целият борд на директорите на тима е замесен в разследването

Скандал в Португалия: Разследват Бенфика за уреждане на мачове - 1

Португалският гранд Бенфика е разследван за уреждане на мачове. Обвиненията към клуба са за периода 2016-2020 година, разкриват медиите в страната.

Целият борд на директорите на тима е замесен в разследването. Всичко това идва само година и половина, след като дълготрайният президент на клуба - Луис Фелипе Виейра, бе принуден да подаде оставка, след като бе арестуван за укриване на данъци, измама и пране на пари.

Сега Бенфика е разтърсен от нов скандал. Твърди се, че разследването за уредени мачове произтича от достъпа на прокурорите до имейли, като клубът е обвинен, че се е облагодетелствал от няколко измамни резултата през разглеждания период.

Новият президент на клуба - Руи Коща, е сред разследваните. От Бенфика излязоха с официално становище.

"Като се има предвид новината, публикувана днес, Sport Lisboa e Benfica – Futebol SAD потвърждава, че се е явил в съда на 3 януари, заедно с други - членовете на Борда на директорите от 2016 до 2020 г. и тези които са на поста в момента. Бенфика няма да коментира повече, тъй като процесът е отворен. Бенфика изразява пълната си готовност да сътрудничи с компетентните власти, както винаги се е случвало досега.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА