Last news in Fakti

8 Януари, 2023 23:57 2 127 1

Дембеле изкачи Барселона на върха в Ла Лига след успех срещу Атлетико Мадрид

  • барселона-
  • атлетико мадрид-
  • футбол-
  • ла лига-
  • усман дембеле

Единственият гол в мача падна в 22-ата минута

Дембеле изкачи Барселона на върха в Ла Лига след успех срещу Атлетико Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона не изигра много силен двубой, но успя да пречупи Атлетико Мадрид за успех с 1:0 в столицата в дербито от 16-ия кръг на Ла Лига. Това вече означава, че каталунците имат 3 точки аванс на върха пред Реал Мадрид. Усман Дембеле реализира единствения гол в 22-рата минута.

Първата по-добра ситуация се откри пред Барселона. В 3-ата минута топката стигна до Ансу Фати в наказателното поле, който отправи удар, но топката беше блокирана от Хосе Хименес. Малко след това 19-годишният халф Пабло Бариос отправи удар от 12-13 метра, но не затрудни Тер Стеген. В 9-ата минута Андреас Кристенсен напредна през центъра шутира, но Ян Облак се справи.

Дембеле изкачи Барселона на върха в Ла Лига след успех срещу Атлетико Мадрид
Снимка: БГНЕС

Секунди по-късно Бариос сбърка, а от това се възползва Ансу Фати. Младокът отправи удар, който Хименес успя да блокира и да предотврати сериозни неприятности за своя вратар.

В 22-ата минута Барселона поведе. Педри проби през центъра, като се справи с трима съперници. Халфът пусна към Гави, който се освободи от Хименес и подаде към Усман Дембеле, а френското крило с удар в далечния ъгъл вкара за 0:1.

Дембеле изкачи Барселона на върха в Ла Лига след успех срещу Атлетико Мадрид
Снимка: БГНЕС

Две минути по-късно каталунците пропуснаха страхотна възможност за второ попадение. Рейнилдо сбърка и изведе Педри сам срещу Облак. Полузащитникът обаче се забави, но все пак отправи удар, който Науел Молина успя да избие. Атлетико отговори със страхотен извеждащ пас на Антоан Гризман към Маркос Йоренте в наказателното поле на "блаугранас". Фланговият футболист обаче стреля от малък ъгъл, като след рикошет топката излезе в корнер. Домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Роналд Араухо в тази ситуация, но такава не беше отсъдена.

Дембеле изкачи Барселона на върха в Ла Лига след успех срещу Атлетико Мадрид
Снимка: БГНЕС

В 33-ата минута Молина с чудесно центриране качи топката на главата на извисилия се Хосе Хименес, но уругваецът отправи удар на сантиметри от дясната греда. Девет минути по-късно Яник Караско напредна отляво и намери Гризман, който с шут от около десетина метра фронтално срещу вратата предизвика бляскава намеса от Тер Стеген.

Втората част започна с удар от далечна дистанция на Жоао Феликс, който мина над вратата. Силните минути за Атлетико продължиха и малко след това Молина пусна остър успореден пас по земя за Гризман, но френският футболист не успя да нанесе достатъчно добър удар и не намери очертанията на вратата.

Дембеле изкачи Барселона на върха в Ла Лига след успех срещу Атлетико Мадрид
Снимка: БГНЕС

В 62-ата минута Дембеле се измъкна от защитата на "рохибланкос" и овладя пас от дълбочина на Жул Кунде. Френското крило напредна и отправи удар от малък ъгъл, който облиза страничната греда. Три минути след това Йоренте проби отдясно и навлезе навътре, след което отправи удар, но не затрудни Тер Стеген.

В 73-ата минута гол на резервата Феран Торес беше отменен заради засада. Араухо свали с глава центриране от корнер, Кунде продължи към нападателя на далечната греда. Феран от няколко метра със силен шут прати топката във вратата, но беше зад отбраната на "дюшекчиите".

В 88-ата минута опасен удар от далечна дистанция на Тома Лемар профуча покрай вратата на Тер Стеген.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БРАВО