Last news in Fakti

11 Януари, 2023 12:30 7 630 1

Сериозна неприятност за Джокович

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • тренировка-
  • данийл медведев

Сесията на Новак с руснака трябваше да продължи 75 минути, но сърбинът се отказа само след 36

Сериозна неприятност за Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият сръбски тенисист Новак Джокович напусна тренировъчния си мач срещу Данийл Медведев, след като потърси медицинска помощ по средата на срещата заради проблем с коляното на левия крак, съобщава сръбският вестник "Телеграф".

Сесията на Новак с руснака трябваше да продължи 75 минути, но сърбинът се отказа само след 36.

Джокович громеше Медведев в началото на двубоя, а при резултат 3:2 получи екстензия на коляното (разтягане на ставите).

След това Медведев спечели следващите два гейма, докато Джокович получи същата травма на почивката, когато изоставаше с 4:3 и отново с 5:4. След това Ноле трябваше да се оттегли, а испанският ветеран Пабло Андухар го замени и продължи да играе срещу Медведев.

Новината е доста неприятна за Джокович, тъй като на Откритото първенство на Австралия от 16 до 29 януари той ще се бори за рекордна 10-а титла, за да се изравни с Рафаел Надал с 22 трофея от Големия шлем.

В петък Новак трябва да играе демонстративен мач срещу Ник Кирьос, а билетите за този двубой бяха разпродадени само за 58 минути.

Новак имаше проблеми с контузия срещу Медведев и наскоро на полуфиналите в Аделаида, когато получи медицинско лечение на сухожилие. Накрая каза, че всичко е наред и продължи да играе до края на турнура, който спечели.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Флашко

    8 2 Отговор
    Дано да се оправи чичо Джок до началото на "Аустрелиън оупън"!