16 Януари, 2023 08:00 1 089 0

Лийдс счупи трансферния си рекорд с привличането на френски талант

  • жоржиньо рутер-
  • хофенхайм-
  • лийдс-
  • футбол

От клуба не разкриха сумата, която ще платят на германския клуб за 20-годишния играч, но според информации в британските медии тя може да нарасне до 35 милиона паунда при постигане на определени резултат

Лийдс счупи трансферния си рекорд с привличането на френски талант - 1
Снимка:

Лийдс финализира трансфера на френския младежки национал Жоржиньо Рутер от Хофенхайм срещу рекордна за клуба трансферна сума, съобщи Ройтерс.

От клуба не разкриха сумата, която ще платят на германския клуб за 20-годишния играч, но според информации в британските медии тя може да нарасне до 35 милиона паунда при постигане на определени резултати.

Рутер, който вкара 11 гола и добави 11 асистенции в 64 мача за Хофенхайм, подписа договор за пет години и половина с Лийдс и е второто ново попълнение на клуба през януарския прозорец след австриеца Макс Вьобер.

Французинът няма да има право да играе в преиграването за ФА Къп срещу Кардиф в сряда, но би трябвало да дебютира в мача от Висшата лига срещу Брентфорд следващия уикенд.

"Много съм щастлив да бъда тук. Заради феновете се надявам да се представя добре. Футболът е за феновете и те са много важни за клуба", каза Рутер пред клубния сайт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА