Last news in Fakti

18 Януари, 2023 20:03 1 878 4

Неделчо Колев взе еднолично решение да смени националния старши-треньор по вдигане на тежести

  • вдигане на тежести-
  • иван иванов-
  • неделчо колев-
  • пламен аспарухов

Това може да даде повод за съдебно дело, защото подобни решения се вземат от Управителния съвет

Неделчо Колев взе еднолично решение да смени националния старши-треньор по вдигане на тежести - 1
Снимка: БГНЕС

Иван Иванов официално вече не е старши-треньор на националния отбор по вдигане на тежести, след като бе освободен от поста си с едноличното решение на президента на федерацията - Неделчо Колев, предаде bTV.

Специалистът сам призна, че контрактът му е изтекъл след 12 години на поста, а в резултат част от възпитаниците му са готови да бойкотират предстоящите надпревари през 2023 г.

Пламен Аспарухов ще встъпи в длъжност, като това ще е негово завръщане след скандалната 2008 г., когато 11 негови атлети бяха отстранени от Олимпийските игри в Пекин заради употреба на забранени вещества.

Юристи са на мнение, че решението на Колев може да бъде обжалвано, ако наистина е взето еднолично, тъй като националният селекционер се избира и освобождава по устав само след решение на Управителния съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неделчо Колев

    4 0 Отговор
    е на Рут Колева бащейкото,затуй е толкова яка в джоланите!
  • 2 Ром Бакарди

    9 3 Отговор
    Каквото Иван Иванов е направил за българските щанги, този из.ме.к.я..р може само вода да му носи. Какъвто бащата, такава и неговата непрокопсана дъщеря.
  • 3 Чорбара

    8 2 Отговор
    Гордеехсе с изявите му на подиума.
    И ми се повръща от него сега.
  • 4 така е

    1 2 Отговор
    Нормално! Те са големи хора!