Last news in Fakti

20 Януари, 2023 12:00 2 148 5

Четирима национали обявиха бойкот след големия скандал

  • ангел русев-
  • дейвид фишеров-
  • христо христов-
  • васил марино-
  • иван иванов-
  • национален отбор-
  • шанги-
  • вдигане на тежести

Не смятам, че е коректно да се отстранява един треньор, който е дал много на България и на самия спорт

Четирима национали обявиха бойкот след големия скандал - 1

Четирима щангисти от националния отбор отказват да вземат участие в лагерите на националния отбор, след като изненадващо беше взето решение треньорът на тима Иван Иванов да бъде заменен от Пламен Аспарухов, Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов.

Европейските шампиони от Тирана 2022 Ангел Русев, Дейвид Фишеров и Христо Христов, както и Васил Маринов са категорични в пълната си подкрепа към Иванов и искат да тренират под неговото ръководство поне до олимпийските игри в Париж през 2024 г. Те за пореден път се оплакаха, че от федерацията бавят изплащането на заплатите на спортистите.

"Не смятам, че е коректно да се отстранява един треньор, който е дал много на България и на самия спорт. Той е един мотиватор. Олимпийски шампион и ние искаме да бъдем като него... Лично за мен – мисля, че няма да тренирам в националния отбор.", коментира Русев пред bTV.

„Искаме да си бъдем със старши треньора. Ние работим с него и имаме успехи. Имаме му доверие и той ни има доверие на нас. Искаме да изкараме поне с него Олимпиадата. Просто, ако там вземе медал, ще приключим. В края на декември трябва да получаваме по 2 заплати. Ние сме взели по една заплата. Другата не сме... Аз си оставам в клуба. Ще тренирам в клуба. Ако трябва, ще участвам дори само на български състезания, докато не се оправят нещата, докато не се върне начело на националния отбор Иван Иванов. Без него няма как да се случат нещата", допълни щангистът.

"Не приемам добре промяната. Обсъдихме много пъти ситуацията с останалите от националния отбор. Ние няма какво да направим. Заплатите последната година постоянно закъсняват. Не идват, не можем да се готвим нормално. Aко Иван Иванов не е начело на националния отбор, ще преосмисля участието си на лагерите. За управлението на Неделчо Колев мога само да кажа, че сме без заплата от ноември. Миналата година сме чакали 2 пъти по 5 месеца, за да получим заплати. Да не говорим, че билетът, който си купих за европейското в Албания, не ми е възстановен още. Третата група за Тирана не е получила командировъчни. Нямаме средства да се готвим нормално за първенствата", заяви Дейвид Фишеров.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    9 3 Отговор
    А причината за смяна на треньора каква е - мафия или . мафия ?!

    Коментиран от #5

  • 2 Опа

    17 1 Отговор
    Ако и волейболистите преди 10 години бяха подкрепили Радо, сега щяхме да сме бая напред с Казийски и нямаше да е съсипан още един отборен спорт.
  • 3 Аско

    0 3 Отговор
    Като чух резултатите при участия, да попитам стачкуващите, как точно защитихте оставането на И.Иванов на поста си.
  • 4 Оня

    2 2 Отговор
    А гълъбчо Боевски ще се върне ли ? Сега е модерно да си дрЪт комунистически гълъб !
  • 5 Гневен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДДРОнег":

    Тпак