Last news in Fakti

6 Януари, 2023 19:22 2 704 29

Иван Иванов: Вътрешният министър да подаде оставката

  • иван дерменджиев-
  • мвр-
  • оставка-
  • бсп-
  • иван иванов

Позиция на БСП

Иван Иванов: Вътрешният министър да подаде оставката - 1
Снимка: БГНЕС

Практиката в европейските държави е да се поеме отговорност след смъртта на служители на МВР. Вътрешният министър обаче не подаде оставка и се стигна до още по-фрапиращия случай – служител на МВР да превозва нелегални мигранти. Това говори за много сериозен проблем. Това заяви депутатът от БСП Иван Иванов в предаването „Още от деня“ по БНТ. Така той обясни искането на оставката на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

Според социалистите трябва да се чуе гласът на служителите на МВР.

„През последните 12 г. МВР се превърна в една обърната пирамида. Заплащането не е на необходимото ниво. Трябва да се проведе една сериозна реформа в МВР. Нужен е нов Закон за МВР“, категоричен е депутатът.

„Работата на личния състав, който работи на терен, трябва да се подобри, заплащането им – също. Трябва да се балансират щатовете, вътре в МВР. Виждаме, че положението се влошава. Подготовката на кадрите в МВР не е на необходимото ниво. Трябва да се хвърлят повече усилия в обучението. Материално-техническата база трябва да се подобри“, смята Иван Иванов.

Той обясни бруталните случаи на битова престъпност от последните дни така: „Самата битова среда в момента, несигурността, водят до повишаване на битовата престъпност. В същото време има и липса на мотивация и сигурност в служителите. От БСП предлагаме драстично наказание за каналджийство, при престъпленията за порнография с деца и за престъпленията на пътя. Чувството за безнаказаност при тези хора трябва да бъде обуздано“, категоричен е Иванов.

„Ако има воля и желание може тези законопроекти да бъдат приети още следващата седмица на първо четене. Ако се занимаваме с дребни политически сметки, обществото ще боледува още дълго време. Трябва да се успокои тази криминогенна обстановка“, заяви още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лош материал

    6 1 Отговор
    Казах ли ви, че материала е лош!

    Коментиран от #26

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 И той ли ви пречи продажници?

    22 7 Отговор
    Този е най свестният вътрешен министър, който сме имали. Не е негова вината, че всички преди това, са довели МВР до това състояние.
  • 4 честен ционист

    6 10 Отговор
    Аз това ви разправям от 6 месеца. Този потурнак отдавна трябваше да сте го натирили.
  • 5 МИЛЕН ОТ ПП

    7 6 Отговор
    КАКВА ОСТАВКА КОКАЛА Е СЛАДЪК
  • 6 Ирена

    17 1 Отговор
    Тази мазна, гнида Иванов откъде изпълзя.
    Как няма един нормален да се появи някъде.

    Коментиран от #9

  • 7 не и в България

    4 4 Отговор
    В България няма благородни и достойни политици, които да си дадат оставки. Иначе трябва ВСИЧКИ ВКУПОМ да го направят!
    Все са ни били слаби, но като сегашните, няма такова нещо. И понеже се занимавам с международни сравнителни анализи, болно ми е, като чета как достойно и отговорно постъпват чуждите политици. Ние си имаме един каскет Каренин, назначен от мутрофона, заместен от про100киро, като бозата беше забъркана и от Слави с ИТН.
    Думи нямам! Как може толкова да не умеем да отсяваме между политиците зърното от плявата!

    Хора, мислете, когато гласувате доверие на някого.

    Коментиран от #10

  • 8 МИУИ ВАНИУИ

    4 1 Отговор
    я по добре бягай да избършиш курника от зад ,че от как негъра - зет и я сурвака семерингата и не държи
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Мислим

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "не и в България":

    Не гласуваме за партии и проекти на мафиите на прокопиев и доган, плащащи на пропаднали лъжци, без ценности, морал и достойнство. Това са по реда на плащащи за лъжи, ПП, ДБ, Възраждане, ГЕРБ, БСП. Само глупак, би гласувал за плащащи за лъжи.
  • 11 Урюрвкос

    6 2 Отговор
    какви са тези европейски практики за подаване на оставка след гаф. Урсула си е на мястото и още много други трябваше отдавна да си ходят----ама не
  • 12 Ани

    8 1 Отговор
    Вътрешният министър е от СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, г-н Иванов и не се правете на по католици от папата ,че не знаете в какво състояние е МВР и ,че не искате реално да има реформи ,а само на думи имате желание. Всички който имате професия ДЕПУТАТ знаете къде и какво става и това ви харесва, но не трябва да се знае от простолюдието. Когато се даде гласност сте първи да искате оставки без да сте предложили решение на проблема ,но реално изпълнимо решение, а не това което иска да чуят хората.
  • 13 ????

    6 0 Отговор
    Тея остатъци на комунистите на следващите избори трябва да са аут. АУУУУТ.
  • 14 1243

    9 0 Отговор
    Видяхме те и тебе колко струваш като Боклук
  • 15 Историчка

    7 1 Отговор
    Последна конвулсии преди БСП да отиде в канализацията!
  • 16 МИЛЕН ОТ ПП

    2 6 Отговор
    САМО ПП Е СПАСЕНИЕТО ДА ЗНАЕТЕ ОТ КАДЕТО ИСКАТЕ ГО ГЛЕДАИТЕ
  • 17 Иво

    3 3 Отговор
    Да сте чули др. Радев да е уволнил някой от некадърните си министри. Няма и да чуете. При тоталитарно управление каквото е сегашното няма оставки. Радев става все по голяма заплаха за България.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 баба ти от Пловдив

    4 0 Отговор
    защо изтривате , казах, че бсп никога нищо не са направили за България!
  • 20 Дино

    3 0 Отговор
    Ами ти бе, Иванчо ти какво направи като беше Министър на Земеделието ,
    колко си измислен си нямаш на идея.
    Добре , че беше др. Дъбов
  • 21 баба ти от Пловдив

    2 0 Отговор
    бързо да върнете ном 18! не да изстривате, хора без ГЕОМЕТРИЧНИ ПРОГРЕСИИ!
  • 22 Шумен

    5 0 Отговор
    Това келеме Иван ИвАнов е бивш на СиК Шумен
  • 23 дъртия

    5 0 Отговор
    ТОЗИ и ШЕФКАТА МУ КОРНЕЛА ЗДРАВО НИ УПРАВИХА С ЕВТИНИТЕ ДЪРВА ЗА ДВЕСТА ЛЕВА КУБИКА !
  • 24 Типичен представител

    2 1 Отговор
    политическата пародия БСП ! Физиономията казва всичко!
  • 25 Перо

    2 0 Отговор
    Само тук от БСП са прави! Особено за калинката на гранична полиция, която има изключителен имунитет, независимо от ежедневните престъпления на границата!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Не само вътрешния "министър"

    1 1 Отговор
    а всички начело с тартора им мунчо крадеф ВЪН!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 пенко

    1 0 Отговор
    И ТОВА ВАНЕ Е РОДЕНО ОТ ДРУГИЯ ОТВОР -ПО НЕВНИМАНИЕ И НИЩО НЕ Е ДОПРИНЕСЛО ЗА БЪЛГАРИЯ В ЖИВОТА СИ --- НА БСП ГЛИСТ ИЛИ ТЕНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове