Last news in Fakti

20 Януари, 2023 13:45 1 412 1

Продават на търг първата кола на Михаел Шумахер във Формула 1

  • михаел шумахер-
  • формула 1-
  • спорт-
  • търг

За състезанието на „Спа” през 1991 година Джордан докарва три коли: шаситата с номера 4, 5 и 6

Продават на търг първата кола на Михаел Шумахер във Формула 1 - 1
Снимка:

Автомобилът Джордан 191, с който Михаел Шумахер дебютира във Формула 1 в Гран При на Белгия през 1991 година, отново излиза на пазара.

За състезанието на „Спа” през 1991 година Джордан докарва три коли: шаситата с номера 4, 5 и 6. Шумахер прави първите си обиколки на „Спа” с шаси №5 и веднага е по-бърз от съотборника си Андреа де Чезарис. Тогава италианецът решава, че нещо с колата му не е наред и се отказва от шаси №6, като взима шаси №4. При шаси №5 се появява теч на охладителна течност и то временно става резервно, а от тима дават „проблематичното” шаси №6 на германския дебютант. В тренировката Михаел е 8-и и пак е по-бърз от Де Чезарис.

За квалификацията Андреа се върна зад волана на №6 и се класира 11-и а с №5 Шумахер заема 7-ото място, но в състезанието отпадна малко след старта.

През лятото на 2021 година британската компания Speedmaster Cars продаде шаси №6 за 1,25 милиона лири, а сега колата отново е на пазара. Търгът се организира от Bonhams и ще се проведе на 2 февруари в Париж. Прогнозната цена на автомобила е 1,4 – 2 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.