Last news in Fakti

22 Януари, 2023 19:14 1 729 2

Марица Пловдив триумфира с Купата на България по волейбол при жените

  • купа на българия-
  • волейбол-
  • марица пловдив-
  • цска

В сблъсъка за трофея в зала „Васил Левски“ в Пазарджик възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха ЦСКА с 3:0 (25:16, 25:20, 25:17) в повторение на финала в женското волейболно първенство от миналия сезон

Марица Пловдив триумфира с Купата на България по волейбол при жените - 1

Отборът на Марица Пловдив спечели Купата на България по волейбол при жените. В сблъсъка за трофея в зала „Васил Левски“ в Пазарджик възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха ЦСКА с 3:0 (25:16, 25:20, 25:17) в повторение на финала в женското волейболно първенство от миналия сезон.

Отборът на Марица, за който това беше 12-и финал в надпреварата, започна силно срещата и отвори ранна преднина от 11:6, която шампионките увеличиха в хода на гейма до 20:13 и в последствие затвориха първата част след 25:16.

Вторият гейм се разви по сходен начин и след равностойно начало Марица поведе с 13:6. Възпитаничките на Борислав Крачанов продължиха да бъдат по-ефективният отбор в нападение и въпреки колебанията, които имаха в края на частта, успяха да задържат аванса си и да спечелят с 25:20.

Третият гейм стартира със серия от 6:1 точки в полза на Марица. Последваха равностойни минути, в които ЦСКА намали изоставането си до 12:16 в средата на частта, но в заключителните моменти на гейма шампионките от Пловдив бяха по-концентрирани и стигнаха до крайния успех след 25:17.

По този начин маричанки защитиха спечелената Купа на България през миналата година и триумфираха в турнира за общо осми път в историята си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Вуна

    0 0 Отговор
    Синьожълтите майни победили Червената армия. Слава УкраинА
  • 2 коментатор

    0 0 Отговор
    тук се смятат за велики с подкрепа на роднатафедерация, а в еврошампионската лига са пълни дупки