Last news in Fakti

24 Януари, 2023 12:12 2 573 9

Майкъла: ММС влиза с 27 милиона за стадиона, а ЦСКА не е влязъл с един лев още

  • георги илиев - майкъла-
  • цска-
  • весела лечева-
  • футбол-
  • стадион българска армия

Ганчев ще извади ли 100 милиона за стадиона?

Майкъла: ММС влиза с 27 милиона за стадиона, а ЦСКА не е влязъл с един лев още  - 1
Снимка:

Бившият играч на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла сподели мнението си пред „Мач Телеграф“ за появилите се информации, че ЦСКА и немската фирма „СпортФайв“, която трябваше да менажира строежа на „Армията“, ще се разделят.

„ЦСКА и „СпортФайв“ дали изобщо са се събирали, че да се разделят. Съвместната им пресконференция не значи нищо. Пред журналистите и телевизиите да казваш нещо е едно, а да имаш договор е съвсем друго. Аз не съм видял никой от ЦСКА, нито адвокатът, нито някой от управата или собствениците на клуба да кажат, че има договор с тази немска фирма за съвместно реализиране на този проект. Все пак този проект е между 80 и 100 милиона лева. Нека говорим реални и истински неща. Те са договор за съвместна дейност, за изграждане на обекти. Освен това още няма договор със „Сердика спортни имоти“ и с Министерството на спорта за вноската. Значи Министерството на спорта си влиза с 27 милиона примерно, колкото са оценени имотите на „Българска армия“ и Панчарево, ЦСКА не е влязъл с един лев още. Когато искаш да правиш сериозен бизнес, трябва да си коректен. 50 на 50. С 50 процента влиза Министерството на спорта в лицето на служебната министърка Весела Лечева, една много коректна и почтена госпожа. От нея ЦСКА може само да спечели. Познавам я лично от 35 години и е много коректен човек“, започна Майкъла.

„Няма го този меморандум, когато вие журналистите го видите подписан и там пише, че това е меморандум за съвместна дейност. Фирма, която е между спортни имоти, министерството и ЦСКА, тогава добре. Г-жа Лечева го обяви като идея. Няма го реализирано, подписано за дати и срокове. От коя дата трябва да влезе в сила, кога ЦСКА трябва да влезе с паричната вноска, както и кога спортното министерство. Това са професионални неща. Аз като строител вече от 30 години мога да кажа, че това са
много сериозни неща. Няма още никакво становище до Министерство на културата от ЦСКА за новия стадион. От дълго време коментирам, че клубът трябва да си назначи човек, който да се занимава само с това. С документите! Човек, който да се занимава само с Министерство на културата, Главен архитект на София, кмет на район Средец, кмет на София… Това са елементарни неща в строителството. Не може само приказки и идеи. Навсякъде чувам добри идеи. Адвокатът на ЦСКА е много интелигентен и възпитан човек, който знае много добре какво трябва да се направи, но не знам защо не го прави“, продължи той.

„Това не е приятно. И аз съм 4 години шампион с клуба и имам 3 купи и съм играл във всички мачове с най-големите отбори в Европа. Както аз, така и феновете се притесняват… 100 милиона струва този стадион. Кой ще го плати?! Аз не казвам, че Гриша Ганчев няма пари, той е много богат човек. Много сериозен бизнесмен, но дали той ще извади 100 милиона, не съм убеден. Няма договор между ЦСКА и „Спортфайв“. Убеден съм на 100 процента. Ако имаше такъв, те нямаше да се откажат. Защото в него има неустойки. Сложи 5 милиона неустойки и да видим дали ще се откажат. Не мога да кажа как да се действа от този момент нататък, но аз си споделям мнението. В строителството няма по-евтино… Една седалка струва между 1800 и 2000 евро. Ако са 20 000 седалките струват 40 000 000 евро или 80 000 000 лева. Това е лукс на добро ниво. Не на най-високото, но на едно много добро. На нас ни трябва нещо средно, за да имаме лиценз, за да играем в евротурнирите. Не одобрявам по-евтини конструкции от типа на стадиона в Ловеч. Това е несериозно и струва 200 000 лева, това не е за клуб като ЦСКА. Говорим за европейски стадион. Цената до 100 милиона не може да се вдигне. Те цените падат вече на някои неща. Този стадион ще е по-високо ниво от този на Лудогорец. В ЦСКА са сериозни хора, бизнесмени, които знаят много добре как се прави всяко нещо. Много се надявам през тази година да започне строежът на новото съоръжение и отборът да стане шампион!“, завърши Майкъла.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фен на футбола

    8 5 Отговор
    Как една седалка 40/40 см. ще струва 1800-2000 евро бройката!Тия ни правят на луди!Тази цена може да е за кв.м 100/100см, ново строителство и то в зона широк център!

    Коментиран от #3

  • 3 така се смята стадион, ве

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Фен на футбола":

    ид.от оранжев! С всичката прилежаща инфраструктура и терен, а не само пластмасовата седалка като такава...
  • 4 Защо да се прави обща фирма с държавата

    7 0 Отговор
    по схемата на Пловдивския панаир, вместо да се даде концесия за 35 години и наемът да се извади от разходите за строежа? И така стадионът и земята под него да си останат държавни???

    Коментиран от #5

  • 5 Щото

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Защо да се прави обща фирма с държавата":

    ГГ не иска стадион а втора Литекс Таурс в парка
  • 6 кУмУнист

    12 4 Отговор
    На новият стадион към билета ще раздават и памперси, че нямало да има хим. тоалетни.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този Маикала е смешник седалката

    4 1 Отговор
    Струвала 1800 евро смешкоооо чуваш ли се какво говориш една седалка струва 20 евро по 20 000 места са 400.000 евро смешник спри глупостите какви 40.000.000 милиона за 20.000 седалки простак
  • 9 8888

    2 1 Отговор
    Такива като теб много ла ла .........Като си голям предприемач защо не взе акцийте от Инджов и да влезеш с 50 милиона или по лесно се говорят празни приказки.Не знам някой друг да е дал за спорта колкото Гачев.