Last news in Fakti

26 Януари, 2023 14:00 901 3

Берое излезе с любопитна позиция за контролата с Македония Гьорче Петров

  • берое-
  • македония-
  • македония гьорче петров-
  • контрола-
  • футбол-
  • политика

Старозагорци информират, че делят един хотел и един тренировъчен комплекс на лагера в Турция и до този момент по никакъв начин политическата ситуация не е повлияла на взаимоотношенията им

Берое излезе с любопитна позиция за контролата с Македония Гьорче Петров - 1

Берое излезе с официална позиция относно предстоящата контрола с Македония Гьорче Петров, в която се казва, че единствено спортът може да пребори агресията. Старозагорци информират, че делят един хотел и един тренировъчен комплекс на лагера в Турция и до този момент по никакъв начин политическата ситуация не е повлияла на взаимоотношенията им.

Позицията на Берое:

ПФК Берое осъжда остро поредицата от случаи на погазване на правата на българите и български символи в Република Северна Македония, както и откровения език на омразата, който се насажда спрямо тях в нашата съседка.

Позицията и действията на официалните власти в Република Северна Македония също са недопустими за държава, която има претенции да бъде част от Европейския съюз. Нападението над Християн Пендиков е пореден акт на насилие, който е далеч от призивите и претенциите за добросъседство и приятелство.

Вярно е, че футболът е феномен, който е призван да обединява. ПФК Берое счита, че политиката няма място в спорта, но в случая няма как да сме безучастни към случилото се и затова изразяваме своето принципно съгласие с позицията на нашия фенклуб.

Призоваваме за диалог и намиране на решение в създадената трудна ситуация.

Важно е обаче да отбележим, че програмата за лагера ни в Турция е изготвена от спортна агенция и одобрена от клуба, за което има сключени договори със съответните клаузи и задължения на страните. ПФК Берoe ще изпълни своите ангажименти, тъй като считаме, че в този момент, с оглед на ситуацията – от спортно-технически и финансов план – това е единственото рационално решение.

Противното, би означавало клубът да плати финансова неустойка, което означава, че няма да успеем да осигурим нужния бюджет за заплати на всички футболисти и служители. В този момент всеки лев е изключително ценен за клуба. Освен това, ако ПФК Берое не излезе на терена за този мач ще бъдем пред угрозата да не работим със спортните агенции при организиране на лагер за отбора, а това несъмнено би се отразило в много аспекти.

Ръководството на ПФК Берое обмисляше възможността да бъде отказана тази проверка още при случилото се с Християн Пендиков, защото сме не по-малко българи от всички. Обаче при липсата на други възможности, предвид краткото време за реакция и желанието на спортно-техническия щаб на отбора за пълноценна подготовка с поне 5 контроли бяхме принудени да допуснем такъв ход.

Отборите на Берое и Македония Гьорче Петров делят един хотел и един тренировъчен комплекс по време на своя престой в Турция и до този момент по никакъв начин политическата ситуация не е повлияла на нашите взаимоотношения. Надяваме се, че това ще продължи и занапред, защото единствено спортът може да пребори агресията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло Табаков

    4 0 Отговор
    И все пак, кажат ли кой кого ел в хотелските стаи и веднага ще стане политически проблем
  • 2 кУмУнист

    2 3 Отговор
    Колко интересно, когато Левски отказа мачовете с руските отбори, един куп анонимници и венци петното плюха и коментираха, как в спорта не може да има политика, той обединявал, но когато се случи това с Християн изведнъж можело да има политика и всички плюещи сега искат българските отбори да не играят с македонските. А че тези от Берое са безродни и е ясно, за няколко хиляди лв си плюят народа, как ЦСКА и Спартак Варна могат да откажат контролите но тези не. А Венци синеубиеца вчера плюеше Левски за решението и даваше пример с Австралия опън, как там имало 4 руснаци и изведнъж се оказа, че шепа руски гниди развяват знамена с лика на Путин и символа на войната z, иначе нямало политика, даже и на Джокович баща му се снимаше с гордост с орките, това югославско нищо.
  • 3 Сандо

    0 0 Отговор
    Ама как само се въртите,сякаш са ви сложили да танцувате на кол в определен тип заведения.Толкова ли пък няма мъже в тоя български спорт да застанат на твърди позиции и да пратят разни хрантутници на чужди фондации по дяволите.Май само Чичо Венци,преминал през суровата бандитска школа ще се окаже единствения с изправен гръб!