Last news in Fakti

4 Февруари, 2023 19:03 1 565 5

Ново унижение за Ливърпул, Уулвърхемптън разпиля Клоп и компания

  • уулвърхемптън-
  • ливърпул-
  • футбол-
  • висша лига

Головете за "вълците" бяха дело на Крейг Доусън и Рубен Невеш, а Жоел Матип си отбеляза автогол

Ново унижение за Ливърпул, Уулвърхемптън разпиля Клоп и компания - 1

Уулвърхемптън победи Ливърпул с 3:0 в мач от 22-я кръг на Висшата лига. Головете за "вълците" бяха дело на Крейг Доусън и Рубен Невеш, а Жоел Матип си отбеляза автогол. С тази победа Уулвърхемптън е вече 15-и с актив от 20 точки, докато Ливърпул остава на 10-а позиция с едва 29 пункта на сметката си.

В 3-а минута дойде първият удар в мача, след като Матеуш Куня опита изстрел от дистанция, но Алисон внимаваше и отрази. Само две минути след това Хи-Чан Хуан получи в наказателното поле на противника, а Джо Гомес не се ориентира добре, докато нападателят отправи силен удар, който се отклони в дясната греда, но след това ришокира в Жоел Матип, който нямаше какво да направи и топката се озова във вратата на мърсидайци - 1:0 за Уулвърхемптън.

В 12-а минута Маатеуш Куня успя да си освободи пространство, при което Джо Гомес не успя да се справи добре, а топката достигна до Крейг Доусън, който все пак стреля силно от точката на дузпата, за да удвои резултата - 2:0.

В 14-а минута Дарвин Нунес бе изведен на хубава позиция и опита удар с десния крак, но Жозе Са реагира, спасявайки с една ръка. Малко след това Салах се ориентира добре в наказателното поле на Уулвс, но ударът му с левия крак прелетя над напречната греда на стража на "вълците".

В 26-а минута Жоел Матип допусна ужасяваща грешка, а Матеуш Нунеш успя да излезе сам срещу вратаря, но Алисон скъси бързо разстоянието реагира добре. В последвалата атака Трент Александър-Арнолд стреля отдалече, но отново не бе точен. Хи-Чан Хуан получи контузия в 40-а минута и бе принудително заменен от Адама Траоре. До края на първата част темпото значително спадна и нямаше повече опасности пред двете врати.

В 51-а минута Наби Кейта бе на чудесна позиция и шутира от границата на наказателното поле, но беше отказат от навременна намеса. Пет минути след това Мохамед Салах бе намерен в опасна зона и опита труден удар с левия крак, но отново не сполучи. В 62-а минута Ливърпул се възползва от грешка на съперника и Коди Гакпо отклони за Мохамед Салах, който опита техничен изстрел, но той не бе успешен.

В 67-а та минута Дарвин Нунес бе изведен по превъзходен начин от Трент Александър-Арнолд, а уругваецът остана сам срещу вратаря, но силният му удар бе спасен от Жозе Са. Четири минути след това Тиаго допусна ужасяваща грешка, а Адама Траоре се отличи с чудесен пас, намерил Рубен Невеш в наказателното поле, който се възползва от ситуацията и стреля в долния десен ъгъл - 3:0.

Това трето попадение сякаш тотално пречупи Ливърпул, който през втората част бе в по-активният отбор, но отново липсваше прецизност в действията в атакуващ план. Честите грешки при разиграването на топката, неточностите и сякаш недостатъчното влагане в срещата бяха причинита за този резултат. В последната минута на редовното време Алекс-Окслейд Чембърлейн си освободи пространство на дрибъл и стреля от дистанция, но се получи рикошет и топката премина встрани от дясната греда на Жозе Са.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КлопоАдиос

    7 1 Отговор
    пак обръща резултат с 30+ годишни, хендо, милнър, салах и пр. 5-6 пенсионера, е как да стане ......, само нов мениджър ще освежи отбора.

    Коментиран от #2

  • 2 Гордостта на Тарра

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "КлопоАдиос":

    Клоп в добър Салах трябваше да го разкарат.. с неговите претенции и високомерие развали отбора .. Липсвата на Мане е осезаема

    Коментиран от #3

  • 3 Най големият

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гордостта на Тарра":

    Садио Мане

    Коментиран от #4

  • 4 ТИРбушон

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Най големият":

    Абе вие и Луис Суарес изгонихте... Какво остава за Мане😄

    Коментиран от #5

  • 5 Мърси фен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТИРбушон":

    Футболисти които искат да си тръгнат заради повече пари не можеш да ги задържиш.От Ливърпул никой не е изгонен,а си тръгват по собствено желание.В 90 % от случаите кариерите им се сгромолясват.Ф.Коутиньо,Е.Джан,Д.Вайналдум,Д.Ориги,С.Мане ...да изброявам ли още....