6 Февруари, 2023 16:27 1 582 1

Бивш футболист на Челси и Нюкасъл в неизвестност след земетресенията в Турция

  • кристиан атсу-
  • футбол-
  • челси-
  • нюкасъл-
  • земетресение-
  • жертви-
  • хатайспор

Атсу също е национал на Гана, като има 65 мача за своята страна

Бивш футболист на Челси и Нюкасъл в неизвестност след земетресенията в Турция - 1


Бившият футболист на Челси и Нюкасъл – Кристиан Атсу, е в неизвестност след серията мощни земетресения в Турция в последните часове. В момента Атсу играе за местния Хатайспор. Той премина в турския тим през миналото лято. Атсу също е национал на Гана, като има 65 мача за своята страна.

Местните медии съобщават, че няколко съотборници на Атсу от Хатайспор са били спасени, но все още няма и следа от самия него. Спортният директор на Хатайспор Танер Савут също е сред пострадалите и все още не е изваден от руините.

Поредица силни земетресения удариха Централна Турция в нощта срещу понеделник. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център магнитудът на най-силния трус в 3.17 ч. българско време е бил 7.8 по скалата на Рихтер, докато турските сеизмолози са отчели 7.4. Земетресението е усетено в столицата Анкара, както и в много други градове на страната. Експерти определят труса като един от най-смъртоносните на XXI век, информира NOVA.

По данни на Би Би Си има най-малко 1200 загинали в Турция и Сирия и повече от 5300 ранени. Разрушени са повече от 130 сгради, хиляди хора остават затрупани под руините.

Една от тях е търговски център в град Диарбекир. „Все още има хора, които са в капан под развалините. Мой приятел живее в един от апартаментите. Успяха да спасят децата му от последния етаж и са добре, само дъщеря му е със счупена ръка. Ще видим в какво състояние са живеещите на приземните етажи. Дай Боже всичко да е наред”, каза Биркан Ризван, който живее в Диарбекир.

Трусът е разрушил и историческия замък в град Газиантеп, който датира още от римско време.

Властите забраниха гражданските полети на летища в югоизточната част на страната.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    ДАНО ЧОВЕКЪТ да ОЦЕЛЕЕ