Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 14:30 1 450 3

Шампионки в акробатиката и спортната гимнастика разпродават балните си рокли, медали и трика, за да спасят дете

  • алекс-
  • акробатика-
  • спортна гимнастика-
  • благотворителност-
  • спорт

8-годишният Алекс, братче на бившата състезателка по акробатика Алина Кормушева, е диагностициран с много тежък тумор в мозъка

Шампионки в акробатиката и спортната гимнастика разпродават балните си рокли, медали и трика, за да спасят дете - 1


Шампионки в акробатиката и спортната гимнастика се обединиха в подкрепа на дете с тежка диагноза. 8-годишният Алекс, братче на бившата състезателка по акробатика Алина Кормушева, е диагностициран с много тежък тумор в мозъка. Заради локацията на злокачественото образувание в таламуса отстраняването му е невъзможно. Светлина в тунела обаче има.Като начало Алекс трябва да се премине през тежки химиотерапии и протонна терапия, каквато в България не се предлага. Заради това семейството се е спряло на лечение в Германия. Необходимата сума от над 300 000 лева обаче е непосилна за близките на детето.

И тогава на помощ идват шампионките. Носителката на първото олимпийско злато по спортна акробатика Мариела Костадинова, която е двойна шампионка от Младежката олимпиада в Буенос Айрес 2018, обяви във Фейсбук, че продава единия си медал, за да допринесе за събирането на сумата.

Своята рокля от бала пък продава националната състезателка по акробатика Полин Петрова, финалистка във вида “женски двойки” от Европейското първенство по акробатика за юноши и девойки в Пезаро 2021.

Многократната републиканска шампионка по спортна гимнастика Грета Банишка, която понастоящем е треньор, също се включи в инициативата. Тя продаде първото си трико от първото ѝ Европейско първенство, което самата тя определя като едно от най-ценните неща в спортната ѝ кариера.

За продажба тя е обявила и красивата си бална рокля, с която отпразнува завършването на гимназиалното си образование.

С балните си рокли в подкрепа на Алекс са готови да се разделят още бившата състезателка по акробатика Маринела Люцканова, както и приятелки на сестрата на малкия Алекс.

Ето как можете и вие да помогнете за лечението на 8-годишния Алекс:

Револют номер: 0886777555

По банков път:
IBAN: BG05 UNCR 7000 1525 2090 65
Титуляр: Алекс Ангелов Кормушев
Банка: UniCredit Bulbank

Организирана е и кампания в GOFUNME.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужасна държава

    8 1 Отговор
    фъ-16 са и най важното
  • 2 ъгъл

    8 1 Отговор
    Грета Банишка, която понастоящем е треньорка,е много красиво момиче! За това дете могат за два дни да се съберат парите,как за турците са събрани 200 000 лева за едно денонощие?!
  • 3 завод

    9 0 Отговор
    Веселин Маринов е подарил нова гръд на приятелката си и чисто ново „Волво“, което струва минимум 100 хиляди лева. Само той може да даде половината от изискуемата за детското лечение сума.