Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 21:05 791 0

Яник Синер спечели титлата в Монпелие

  • синер-
  • монпелие-
  • тенис-
  • финал

Във финала италианският тенисист надигра американеца Максим Креси

Яник Синер спечели титлата в Монпелие - 1
Снимка: БГНЕС

Италианецът Яник Синер спечели титлата на турнира в зала в Монпелие от сериите АТП 250. Във финала италианският тенисист надигра американеца Максим Креси със 7:6(3), 6:3 за час и 36 минути игра. За Синер, който е двукратен шампион в София, това е първа титла за годината и седма в кариерата, предава БТА.

Поставеният под номер 2 в схемата нямаше особени затруднения в мача, като единственият критичен момент за него бе в средата на първия сет, в който трябваше да отрази три последователни точки за пробив при 0:40. След като премина това изпитание, Синер пое пълен контрол над мача. Той поведе с 4:0 точки в тайбрека и това му осигури спечелването на първата част на мача.

Във втория сет Креси и Синер печелеха сравнително лесно подаванията си, но в осмия гейм пред италианеца се откриха първите две възможности за пробив в мача и от втория път той успя да достигне до първия брейк в мача.

За победата си в турнира в Монпелие Синер ще вземе 250 точки за световната ранглиста, с които ще се изкачи до номер 14 в световната ранглиста, както и 85 605 евро от наградния фонд от 562 815 евро.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА