Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 22:43 979 0

Виктория Томова на победа от основната схема на турнира в Доха

  • виктория томова-
  • тенис-
  • турнир-
  • доха

Следващата съперничка е №82 в света Мадисън Бренгъл

Виктория Томова на победа от основната схема на турнира в Доха - 1
Снимка: БГНЕС

Виктория Томова записа втора победа в квалификациите на турнира по тенис на твърда настилка в Доха, Катар и е само на още един успех от място в основната схема. Първата ракета на България при дамите водеше с 3:6, 7:6(4), 2:1 и пробив срещу Лорън Дейвис, когато американката се отказа заради контузия. Двубоят продължи повече от два часа, когато 49-ата в световната ранглиста Дейвис прекрати участието си, предава БТА.

В първия сет Дейвис взе първите три гейма, Томова изравни за 3:3, но последваха нови три за американката, която поведе в резултата. Във втория сет Дейвис отново поведе с пробив и дори сервираше за мача при 5:4, но Томова показа невероятна устойчивост и върна пробива в последния възможен момент. Българката поведе с 5:0 точки в тайбрека и изравни сетовете след 7:4 точки.

В третия сет Томова и Дейвис изиграха близо 10-минутен трети гейм, който завърши с пробив на българката и отказване на американката.

За място в основната схема Виктория Томова ще играе с друга тенисистка от САЩ. Това е номер 82 в света Мадисън Бренгъл. Двете са играли само веднъж помежду си, като това се случва преди 10 години на турнира в Ранчо Мираге и Бренгъл печели.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА