Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 23:00 4 557 0

Стадион в София ще носи името на легендарен вратар на ЦСКА

  • вратар-
  • цска-
  • йордан филипов-
  • футбол-
  • стадион-
  • стадион „георги бенковски“

В местната администрация е постъпило предложение от жител на квартала, който иска спортното съоръжение да бъде кръстено на бившия национал

Стадион в София ще носи името на легендарен вратар на ЦСКА - 1

Стадион в София може да бъде кръстен на славния вратар на ЦСКА Йордан Филипов. Район „Сердика“ прави допитване до своите жители стадион „Георги Бенковски“ в столичния квартал „Бенковски“ да бъде преименуван в чест на осемкратния шампион на България с екипа на армейците.

В местната администрация е постъпило предложение от жител на квартала, който иска спортното съоръжение да бъде кръстено на бившия национал. Филипов е живял в „Бенковски“ и е играл за кварталните отбори.

Даната умира на 30 ноември 1996 г. За ЦСКА пази от средата на 60-те години до 1980-а и след това за кратко в средата на 80-те години.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА