Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 09:18 2 220 12

Левски продава, договори трансфера на Кордоба

  • хосе кордоба-
  • сочи-
  • футбол-
  • левски-
  • трансфер-
  • продажба-
  • футболисти

До изходящия трансфер се стигна след пропадналата сделка за смяна на собствеността и отказа на „Спорт Рипъблик“ от придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба

Левски продава, договори трансфера на Кордоба - 1
Снимка:

Ръководството на Левски е на финални преговори с руския Сочи за трансфера на Хосе Кордоба, пише "Тема Спорт". До изходящия трансфер се стигна след пропадналата сделка за смяна на собствеността и отказа на „Спорт Рипъблик“ от придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба. Сега на „Герена“ са взели мерки и ще се опитат да продадат най-конвертируемите си футболисти.

Бившият отбор на Ивелин Попов Сочи изпрати през януари официална оферта за панамския национал на стойност над 2 милиона евро, но "сините" отказаха да го продадат с мотива, че искат да запазят основните си играчи и да градят шампионски отбор. Вече нещата не стоят така и от „Герена“ са позвънили на руския тим, за да информират, че до сделка може да се стигне.

Трансферният пазар в Русия приключва на 22 февруари и се очаква всичко по преминаването на Кордоба в отбора да се финализира в следващите дни. Клубът от черноморския курорт ще плати по-малко от предложената преди това сума, но "сините" са доволни от парите, които ще приберат за него. Трансферът ще се осъществи с преминаване под наем на Кордоба в Сочи.

Сериозна оферта за бранителя пристигна и от американския Ню Йорк Сити. В САЩ пазарът е отворен до 24 април, но за момента панамският национал се е запътил към Сочи. Централният защитник дойде като свободен агент на „Герена“ през септември 2021 година и сега Левски ще прибере солидна сума от продажбата му.

Интерес към футболисти на Левски не липсваше през зимния трансферен прозорец. Официална оферта на „Герена“ дойде и към Андриан Краев. Унгарският МОЛ Фехервар искаше да го привлече, но до трансфер не се стигна, а пазарът в тази страна затвори вчера. Запитвания от чужди клубове имаше и към Ноа Сонко Сундберг, Уелтон и Илиян Стефанов. Един от тримата също може да бъде трансфериран в близките дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактъ

    10 2 Отговор
    Сега Сираков и Стоилов ще гушкат комисионни , докато фалират отбора .
  • 2 Закривай

    13 3 Отговор
    Втори и във фалита, вечно вторите...
  • 3 Юмжагийн

    8 2 Отговор
    Още един късметлия се освободи от тежко бреме !
  • 4 Зайо Байо

    11 2 Отговор
    Защо това момче се маха от клуба ? Всичко му беше наред. Ако няма пари - Феновете се организират и даряват джобните си. После като играеш , никой не ти търси победата и се задоволяваш със загуби и равни ! Шефовете ти казват , че си в ДРУГА орбита и обвиняват , че всички били против тях. Докато фенове и спонсори са им хора като Делян ШИШИ и Бойко ТИКВАТА. Държавата ги търпи и опрощава , макар че дължат милиони. Та....питам се......ЗАЩО МУ Е ДА СЕ МАХА ?
  • 5 свиреп ОХЛЮВ

    9 2 Отговор
    С парите , които / може би / ще вземат , колко лагера в Дубай , Анталия и Агия Напа ще направят ? Два или три. Или Наско ще опита да ги умножи.....като заложи на рулетка или комар ? Просто догадки......
  • 6 Удавена Риба

    7 1 Отговор
    Това ли е изстрелване в друга ОРБИТА , за това момче от Панама ? Махането от отбора !
  • 7 Ученика

    6 2 Отговор
    Преговоритте за закупуване на отбора са протекли горе-долу така:
    Купувач:
    - Искам да придобия " Левски" с всичките му активи и пасиви.
    Продавач:
    - Можете да придобиете само пасивите и да дадете няколко милиона за нови играчи, комисионни и други разни, но ще направим нови екипи на играчите с логото на Вашата фирма?
  • 8 кумчо ВЪЛЧО

    8 2 Отговор
    Леевски измислиха системата АНТИ-Робин Худ ! В която бедните дават на БОГАТИТЕ !
  • 9 Джеси

    5 1 Отговор
    Сега ще продавате, а после какво ще правите, нито имате футболисти, нито феновете са с бездънни джобове. Фалита наближава
  • 10 Жена

    7 1 Отговор
    Интересно ми е Раев колко е поискал за себе си,... а за жена му? При положение, че кандидат купувачите са си тръгнали бесни от София.... Не е само НАП, защото това не беше тайна

    Коментиран от #11

  • 11 Идеята беше

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Жена":

    ,точно този момент да бъде покрит.
    Освен сумата по сделката,Раев е
    поискал и в бъдеще,да има твърда
    вноска,а и навярно да остави едно
    30% процента акции.Това е
    причината,да няма сделка.Инак,
    спрямо англичаните,бюджетът на
    синият клуб е ,един вид джобни.По
    тази логика ,Раев е заквасил и от
    синята публика .
  • 12 Стоян Александров

    4 0 Отговор
    Абееее смешковци Вие отказахте мачове с братсските русски отбори , а сега продавате на тях, НЯМА ЛИ ДА ВИ НАТУПКАТ ОТ КОЗЯК ? ЗАПАДНИТЕ ВИ ГОСПОДАРИ НЯМА ЛИ ДА СЕ РАЗСЪРДЯТ ? ЛЕВСКАР СЪМ АМААААА ВИЕ СТЕ ТОТАЛЕН ПОЗОР. ТОВА НЯМА ДА СПАСИ ШЕВСКИ ОТ ФАЛИТА. Вие сте роби, а ВАСИЛ ЛЕВСКИ НИКОГА НЕ Е БИЛ РОБ. СРАМ И ПОЗОР....