Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 00:09 639 4

Ювентус и Нант не се победиха в мач с три греди

  • ювентус-
  • футбол-
  • рен-
  • лига европа

Ювентус бе по-активният отбор в срещата, като уцели и три греди, но все пак не успя да пречупи защитата на Нант и всичко ще се реши на реванша след седмица във Франция

Ювентус и Нант не се победиха в мач с три греди  - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус и Нант завършиха при резултат 1:1 в първи мач от 1/16 на Лига Европа. Голът за "Старата госпожа" бе дело на Душан Влахович, а за гостите точен бе Людовик Блас. Ювентус бе по-активният отбор в срещата, като уцели и три греди, но все пак не успя да пречупи защитата на Нант и всичко ще се реши на реванша след седмица във Франция.

Първото по-интересно положение в срещата бе още във втората минута, когато Анхел Ди Мария бе оставен непокрит, а аржентинецът си нагласи топката на левия крак и стреля, но ударът му бе спасен от Лафон.

Ювентус и Нант не се победиха в мач с три греди
Снимка: БГНЕС

В 13-а минута Федерико Киеза получи превъзходно подаване в наказателното поле, а крилото отигра светкавично към Душан Влахович, който бе на чудесна позиция, за да стреля с десния крак и да открие резултата - 1:0 за Ювентус.

В следващите минути "Старата госпожа" владееше топката и търсеше празни пространства в противниковата защита, докато Нант бе по-прибран в собствената си половина, дебнейки на контраатака. В 28-а минута Анхел Ди Мария получи топката и напредна с нея, като накрая реши да изпробва късмета си от разстояние, а бомбеният му шут бе отразен от Лафон, който спаси атрактивно.

Ювентус и Нант не се победиха в мач с три греди
Снимка: БГНЕС

В добавеното време на първата част Леандро Паредес се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар, като полузащитникът стреля директно във вратата, опитвайки да изненада вратаря, но стражът на Рен отново бе на висота и успя да спаси. Това бе и всичко за първото полувреме.

През първите десет минути от второто полувреме чистите голови положения отсъстваха, а двата отбора предимно влизаха в здрави единоборства, при които никой не искаше да отстъпи. В 60-а минута Нант организира прекрасна контраатака, при която Сантонз отклони към Мустафа Мохамед, а нападателят не се поколеба с едно докосване да намери Людовик Блас, който с мощен удар не остави никакви шансове на Войчех Шчесни да се намеси - 1:1.

Ювентус и Нант не се победиха в мач с три греди
Снимка: БГНЕС

В ответната атака Душан Влахович бе на страхотна позиция пред наказателното поле и се чудеше какво да направи с топката, преди да я чукне към Федерико Киеза, а последният стреля с изключителна сила, но в напречната греда, а после кълбото се отклони и от левия страничен стълб, но не премина голлинията. Какъв късмет за Нант!

В 66-а минута Анхел Ди Мария изпълни ъглов удар, при който завъртя топката с левия си крак директно във вратата на Нант, но тя отново се отклони от напречната греда. В 71-а минута Самюел Мутусами реши да опита късмета си от дистанция, а този удар бе изключително опасен, но премина встрани от вратата на Шчесни.

Ювентус и Нант не се победиха в мач с три греди
Снимка: БГНЕС

В следващите минути нямаше почти никакви голови възможности, като Ювентус отново се превърна в по-активния отбор, но не успяваше да създаде достатъчно добри шансове за попадение, а Нант продължаваше да чака своите възможности на контраатаки. В първата минута на добавеното време топката се озова в Данило след чудесен пак на Киеза, но бразилецът, който стреля от въздуха, не съумя да уцели вратата на гостите.

Ювентус и Нант не се победиха в мач с три греди
Снимка: БГНЕС

В 95-а минута Хуан Куадрадо достави невероятно подаване в наказателното поле, а Бремер връхлетя върху нея, но от близка дистанция я изпрати над напречната греда. В 98-а минута Ювентус имаше много сериозни претенции за дузпа, а съдията разгледа сам ситуацията с ВАР, след което реши, че има нападение в атака на Бремер, поради което наказателен удар не бе свирен. Това бе и всичко в срещата, а двата отбора ще решат спора в реванша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕДАКТОРЧЕТО

    1 1 Отговор
    ТИ СИ ЗНАЕШ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор
    НЯКОГА и в БЪЛГАРИЯ имахме ИСТИНСКИ ФУТБОЛ

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.