Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 00:14 846 2

В шоу с пет гола и два обрата Монако матира Байер Леверкузен

  • монако-
  • байер леверкузен-
  • футбол-
  • лига европа

Двата тима изиграха страхотен мач

В шоу с пет гола и два обрата Монако матира Байер Леверкузен - 1
Снимка: БГНЕС

Монако победи Байер Леверкузен с 3:2 като гост в първи мач от плейофите в Лига Европа. Двата тима изиграха страхотен мач, който беше белязан от два отбора.

В 9-ата минута Лукаш Храдецки си отбеляза автогол, но в рамките на 10 минути през второто полувреме "аспирините" поведоха след попадения на Муса Диаби и Флориан Виртц. В 74-ата минута Крепин Диата се разписа за 2:2. Крайният резултат оформи Аксел Дисаси в продължението на мача.

Реваншът е след седмица.

В шоу с пет гола и два обрата Монако матира Байер Леверкузен
Снимка: БГНЕС

Двубоят започна равностойно, а в 9-ата минута Монако излезе напред в резултата. Това стана факт, след като Лукаш Храдецки си отбеляза автогол след неориентирана намеса. Десет минути по-късно Бреел Емболо опита да изведе Такуми Минамино на стрелкова позиция, но играч на "аспирините" успя да пресече подаването.

В 21-ата минута Емболо получи в наказателното поле и отправи удар, който мина опасно покрай дясната греда. Три минути след това Рубен Агияр получи прецизен пас и отправи удар, който не затрудни Храдецки. Малко след това и Адам Хложек опита да затрудни Алекс Нюбел с шут в средата на вратата, но германският страж се справи.

В шоу с пет гола и два обрата Монако матира Байер Леверкузен
Снимка: БГНЕС

В 29-ата минута Флориан Виртц успя да се освободи и шутира, но топката мина покрай лявата греда. Минута преди края на първата част Храдецки донякъде се реваншира за автогола, който си отбеляза. Крепин Диата пое разсичащ защитата пас и потърси горния ляв ъгъл на вратата на Байер, но стражът на "аспирините" блесна със спасяване.

В 48-ата минута "аспирините" изравниха. Джереми Фримпонг проби и намери Муса Диаби, който отблизо не остави шансове на Нюбел. Десет минути по-късно Надием Амири получи в наказателното поле и отправи коварен удар по земя, с който Нюбел се справи.

В шоу с пет гола и два обрата Монако матира Байер Леверкузен
Снимка: БГНЕС

Минута по-късно Байер направи пълен обрат. Флориан Виртц направи страхотен пробив, навлезе в наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл направи вратаря безпомощен.

В шоу с пет гола и два обрата Монако матира Байер Леверкузен
Снимка: БГНЕС

Доминацията на домакините продължи и в 62-ата минута Хложек отправи удар от средна дистанция, но не намери очертанията на вратата. В 74-ата минута Монако стигна до изравнителен гол. Уисам бен Йедер центрира за Крепин Диата, а сенегалският национал от границата на наказателното поле с прецизен шут вкара за 2:2.

В шоу с пет гола и два обрата Монако матира Байер Леверкузен
Снимка: БГНЕС

В 86-ата минута Храдецки се отличи с ново добро спасяване. Вратарят отрази удар с глава на Бен Йедер от няколко метра. Минута по-късно Хложек получи в наказателното поле и с удар от няколко метра прати топката в лявата греда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор
    КОЙТОможе си МОЖЕ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.