19 Февруари, 2023 10:30 1 805 2

Невероятно, но факт! Българското първенство е едно от най-оспорваните в света

  • волейбол-
  • първенство-
  • спорт-
  • efbet супер волей

Безспорно е, че този сезон най-големият победител е фенът на волейбола, който няма как да не крие задоволството си от случващото се в родния efbet Супер Волей

Невероятно, но факт! Българското първенство е едно от най-оспорваните в света - 1

На фона на постоянно ширещите се проблеми в родния спорт и по-конкретно клубния такъв, един от тях прави изключителен фурор тази година.

Безспорно е, че този сезон най-големият победител е фенът на волейбола, който няма как да не крие задоволството си от случващото се в родния efbet Супер Волей.

Дори и волейболистите от по-старото поколение признават, че не помнят подобно първенство с такава интрига, завързани срещи, голяма конкуренция, както и потенциални 5-6 кандидати за титлата.

"Борбата е безмилостно жестока! Борбата както казват, е епична", и тези строфи на Никола Вапцаров важат в пълна сила в родния мъжки шампионат.

След неуспешните опити с 16 и 14 отбори в елита, където имаше над 70% безсмислени срещи, форматът от 12 отбора се оказа повече от успешен. В интерес на истината, първенството трябваше да стартира с 14 и този сезон, а от следващата с 12, но след като два от клубовете - Дунав (Русе) и Сливнишки герой (Сливница) закъсаха финансово лятото, ръководството на НВЛ взе решение да не кани други на тяхно място и запази броят им 12. С което не само, че форсира промените, но се оказа и изключително успешен ход за родния волейбол. Защото в последните 20 години сме се нагледали на какви ли не глуповати промени в родния волейбол, които не водеха до нещо полезно, а по-скоро до задоволяване на нечий капризи или интереси, а големият губещ бе волейболът.

Подобна интрига в родния елит не се предполагаше на фона на селекцията в шампиона Хебър (Пазарджик). С имената в игрището и дългата скамейка, доказан треньор, финансова мощ и организация, първото място трябваше да бъде запазено за тях и всички очакваха битката да бъде за второто и третото място, за които да се борят останалите. През есента, Хебър играеше на два фронта - родния шампионат и Шампионска лига, като това оказа известно влияние и колебание в играта на пазарджиклии у нас, но все пак зимуваха на върха, макар и с минимална преднина.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    БРАВО
  • 2 Същото можеше да се направи и у футбола

    0 1 Отговор
    Вместо това вкарахме В група в Б група и я кръстихме А група