Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 21:24 837 1

Трета поредна победа за Ювентус в Серия А

  • ювентус-
  • футбол-
  • серия а-
  • специя

"Бианконерите" победи с 2:0 Специя

Трета поредна победа за Ювентус в Серия А - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус победи с 2:0 Специя като гост в мач от 23-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" записаха трети пореден успех в първенството, след като победиха Салернитана (3:0) и Фиорентина (1:0).

Така Ювентус заема седмото място в италианското първенство, докато Специя е все по-близо до зоната на изпадащите, като има две точки преднина от Верона, но и мач по-малко. Както е ивестно, Специя се раздели с българина Петко Христов преди седмици.

Трета поредна победа за Ювентус в Серия А
Снимка: БГНЕС

Не беше изминала и половин минута, когато Мануел Локатели си изкара жълт картон, заради който ще пропусне градското дерби с Торино. Първото голово положение беше за "орлетата" и дойде в 10-ата минута, когато Перин улови удар на Верде.

В 17-ата минута Влахович прати топката в мрежата, но беше в очевидна засада. В 24-тата минута Димитриос Николау изби шут на Локатели в корнер. Веднага след това вратарят на домакините Бартломей Драговски беше заменен от Федерико Маркети заради мускулна травма. При изпълнението на корнера Данило стреля с глава, но го направи неточно.

Трета поредна победа за Ювентус в Серия А
Снимка: БГНЕС

В 32-ата минута Кийн засече центриране на Костич и успя да открие - 1:0 за Ювентус.

Преди края на първото полувреме Шомуродов от Специя на два пъти бе близо до това да изравни, но не порази целта.

Трета поредна победа за Ювентус в Серия А
Снимка: БГНЕС

Второто полувреме започна силно за Ювентус. Кийн отново бе близо до попадение, но ударът му бе спасен.

В 56-ата минута Ди Мария се появи на терена и десет минути по-късно удвои аванса на гостите с далечен шут по земя. Малко след това аржентинецът направи нов опит да се разпише, но този път не сполучи.

Трета поредна победа за Ювентус в Серия А
Снимка: БГНЕС

Николау стреля с глава от корнер в 83-ата минута, но стражът на "бианконертие" се справи и отрази удара му. Малко по-късно Влахович отправи шут, който мина встрани от вратата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    1 0 Отговор
    ЮВЕНТУС ЧЕСТИТО