Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 10:27 877 4

Левски преговаря с отбори от елита на Испания за 80-годишнината на Гунди

  • левски-
  • контрола-
  • георги аспарухов-
  • гунди-
  • ла лига-
  • юбилей

Съвсем скоро трябва да е готов и паметникът на легендата, инициативата за който е на Националния фенклуб на привържениците

Левски преговаря с отбори от елита на Испания за 80-годишнината на Гунди - 1

Левски е в процес на преговори за провеждането на приятелски мач по случай 80-годишнината от рождението на Гунди, съобщава "Тема спорт". Легендарният Георги Аспарухов е роден на 4 май 1943 година. Съвсем скоро трябва да е готов и паметникът на легендата, инициативата за който е на Националния фенклуб на привържениците.

Контролата трябва да се проведе през май, а контактите са с отбори от елита на Испания. Преговорите се водят от генералния спонсор на "сините", който е и официален партньор на Ла Лига в рамките на Европейския съюз. Регионалният делегат Хесус Писаро и легендата на испанския футбол Луис Гарсия, който е посланик на Ла Лига, вече бяха в София, като бившият играч на Ливърпул посети и "Герена", където получи и фланелка на Левски.

За този приятелски мач се работи от около три седмици. Тогава обаче от Левски все още се надяваха да завършат успешно преговорите със "Спорт Рипъблик" за смяна на собствеността, което трябваше да обезпечи финансово и въпросната контрола. След изявлението на Драган Шолак за неуспешен край на преговорите, на "Герена" броят всяка стотинка и не е ясно как точно ще бъдат платени път и престой на испанския съперник. Предполага се, че ако всичко с намиране на подходящ отбор е наред, то генералния спонсор ще се погрижи за този разход. В момента спонсорът и собственикът на клуба Наско Сираков правят непрекъснати сондажи, за да уредят ново разсрочване на дълговете на "сините" към НАП, а наближава и датата за месечните заплати.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДрБр

    3 1 Отговор
    По добре да се насочат към Малта. Може да им пратят втория си отбор.
  • 3 Хамрун Вадуцки

    3 1 Отговор
    Аз викам най добре да го преиграем тоя мач.
  • 4 Бегай !

    0 0 Отговор
    Тия изпрошляци,цървули нямат ,гайда искат !