Last news in Fakti

23 Февруари, 2023 19:10 1 000 1

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите в Марсилия с експресна победа срещу нидерландец

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • григор димитров-
  • гейс брауер

Първият сет отне само 34 минути, след като хасковлията проби рано-рано. Във втория сет българинът направи два пробива и категорично затвори срещата

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите в Марсилия с експресна победа срещу нидерландец - 1

Григор Димитров надви Гейс Брауер с 2:0 сета (6:3, 6:2) в осминафинален сблъсък на турнира от категорията АТП 250 в Марсилия. Срещата продължи малко над час.

Първият сет отне само 34 минути, след като хасковлията проби рано-рано. Във втория сет българинът направи два пробива и категорично затвори срещата.

Така Гришо продължи към четвъртфиналите на френския турнир, където ще срещне казахстанеца Александър Бублик.

ПЪРВИ СЕТ (6:3)

1:0 Григор Димитров сервира в първия гейм от мача. Той започна с бърза точка след силен сервис, а след това поведе с 30-0 след дълго разиграване. Българинът не даде и точка на съперника си в първия гейм и поведе в срещата.

1:1 Подобаващ отговор на Гейс Брауер, който също спечели разиграването си, без дава точка на Гришо

2:1 Хасковлията отново бе безгрешен на собствен сервис. Григор Димитров не даде шанс на нидерландския си опонент и отново спечели на 0.

3:1 и пробив за Гришо! Григор Димитров оказа сериозна съпротива в четвъртия гейм, стигайки до точка за пробив при 40:30. Брауер успя да защити две точки за пробив. Гришо получи и трети шанс, от който се възползва отлично.

4:1 Григор Димитров даде първата точка от гейма, но след това направи два аса, за да поведе с 30:15. Това разиграване бе изключително важно, за да може българина да затвърди пробива и да поеме контрол над първия сет. Хасковлията излезе на мрежата, но загуби разиграването и се стигна до 30:30. Нидерландецът показа характер и стигна до точка за пробив. Григор все пак изравни на 40:40, след което успя да затвори гейма с две поредни точки.

4:2 Грейс Брауер отново изпита трудности при собствен сервис. Геймът стигна до 30:30 след отлично отиграване на Григор. Все пак нидерландският тенисист успя да затвори разиграването си.

5:2 Григор загуби първата точка на свой сервис, но след това стигна до 30:15, след като прати прехвърлящ удар над главата на Брауер, който бе излязъл напред на мрежата. Хасковлията спечели гейма с мощен ас.

5:3 След два много плътни сервиса и непредизвикана грешка на Гришо, Брауер успя да спечели убедително разиграването си - на 0. Григор Димитров обаче ще сервира за спечелването на първия сет.

6:3 Григор Димитров бе поставен под напрежение, след като Брауер поведе с 30:15, но българинът успя да изравни. След това обаче мрежата направи услуга на нидерландеца, тъй като удар на Гришо отскочи от нея и излезе в аут. Така нидерландецът получи шанс за връщане на пробива.Българинът обаче отправи много силен сервис, който Брауер не успя да върне и отново се стигна до равенство. Хасковлията успя да се отърси от напрежението и взе две поредни точки, с което спечели гейма и първия сет.

ВТОРИ СЕТ (6:2):

0:1 Вторият сет започна със сервис на Брауер. Той успя да спечели първия гейм на 0. Разиграването завърши, след като Григор Димитров прати топка в аут.

1:1 Григор започна своето разиграване колебливо. Той направи непринудена грешка, а след това и сервисите му не бяха убедителни. Нидерландецът взе преднина 30:15, а след това получи и точка за пробив при 40:30. До този шанс се стигна след невероятен ретур на Брауер. Григор спаси точката за пробив по страхотен начин, той излезе на мрежата и не даде шанс на нидерландеца. След това българинът взе водачеството в гейма. Брауер прати топката в мрежата в следващото разиграване и така Григор успя да спечели и да изравни във втория сет.

2:1 и пробив за Григор! Нидерландецът отново бе затруднен на собствен сервис. Григор Димитров успя да стигне до 30:30, а след това получи шанс за пробив. Брауер сгреши в разиграването и така българинът успя да го пробие и да поведе в сета.

3:1 Феноменално отиграване! Григор за втори път в срещата успя да прехвърли Брауер, който излезе на мрежата. Димитров продължи със силните сервиси, които му донесоха преднина от 40:15 в един много важен гейм. Хасковлията успя да спечели разиграването си и да затвърди пробива.

3:2 Нидерландецът поведе с 40:0 на свой сервис, но все пак Григор успя да вземе една точка преди да предаде гейма.

4:2 Григор изостана с 30:15 на свой сервис, но успя да се върне в гейма и изравни. След това пък се справи отлично и взе гейма.

5:2 и нов пробив за българина! Колеблив гейм от Брауер! Григор поведе с 40:0 и получи три шанса за пробив. Две от тези брейк точки обаче бяха спасени, преди Гришо все пак да направи втори пробив в сета. Той отправи много плътен удар по диагонала, а нидерландецът прати топката в аут.

6:2 Григор Димитров не остави шансове на Грейс Брауер. Той започна направи ас и поведе бързо-бързо с 40:0 в гейма, който се оказа и последен в мача.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Твърде много,

    2 1 Отговор
    ама нали сме с хамериКания