Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 21:11 1 450 15

Григор Димитров не издържа срещу 50-ия в света в Марсилия

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • марсилия-
  • александър бублик

Българинът пропусна два мачбола, за да отстъпи с 1:2 сета срещу казахстанеца Александър Бублик

Григор Димитров не издържа срещу 50-ия в света в Марсилия - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отпадна в четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 250 в Марсилия, след като загуби от казахстанеца Александър Бублик с 5-7, 6-3, 6-7(6). Българският тенисист имаше два мачбола в тайбрека на третия сет, но не успя да ги реализира и в крайна сметка отпадна от турнира.

В първата част Григор успя да навакса пробив изоставане, но в края отново се пропука и Бублик се наложи със 7-5. Във втория сет Димитров реализира единствения пробив и вкара мача в решаващ трети сет. В него нямаше нито един пробив и се стигна до тайбрек, в който българинът успя да си осигури аванс от 6-4, но пропусна двата мачбол, един на сервис и един на посрещане, след което Бублик спечели още две точки и затвори мача след два часа и 19 минути игра.

По този начин казахстанецът спечели петия мач между двамата и вече има аванс от 3-2 в срещите помежду им. За място на полуфиналите той ще спори с водача в схемата Хуберт Хуркач от Полша.

ПЪРВИ СЕТ

Двубоят започна с ас на българина, след като Бублик спечели жребия, но предпочете да посреща вместо да сервира. Григор не допусна изненада в първия гейм, печелейки го на 15. Бублик също нямаше проблеми при подаването си и изравни. Третият гейм приключи с отличен ас на българина, повеждайки с 2:1 в първия сет. Последва гейм на 0 в полза на казахстанеца за 2:2. В първите минути на мача Бублик на няколко пъти успяваше да изненада българина с къси топки, на които Димитров нямаше отговор. Следващата част бе доста оспорвана, но в крайна сметка Григор спечели подаването си с пореден ас. Бублик бе безкомпромисен в следващия гейм, който спечели с два поредни аса. Димитров не успя да запише точка. Първият пробив в мача бе на сметката на казахстанеца. Геймът започна с точка за Бублик. Последва неочаквана грешка от Григор Димитров, който от много близка дистанция прати топката в мрежата за 0:30. Последва бърза точка за българина, който прати силен сервис, а Бублик не реагира добре и прати топката в аут. Това обаче не помогна на Димитров, който напарви две колебливи отигравания и загуби частта. Григор показа характер и веднага успя да върне пробива. Две двойни грешки на казахстанеца помогнаха на българина да изравни отново резултата, въпреки че Бублик сервираше с нови топки. Григор продължи със солидното си представяне и в следващата част и спечели подаването си. За съжаление обаче, въпреки силното начало в следващия гейм, Димитров допусна изравняване до 30:30, след като бе повел с 30:0. Това развитие на нещата мотивира Бублик, който взе инициативата и спечели гейма, за да доведе нещата до 5:5 гейма. Казахстанецът се възползва от колебливата игра на Димитров и успя да осъществи втория си пробив в мача, повеждайки с 6:5.

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет започна с лесен гейм за българина, но Бублик също спечели подаването си без особени проблеми за 1:1. За втори път в мача Димитров подари точка на казахстанеца, след като се подхлъзна на корта. Следващият гейм не започна добре за хасковлията, който изостана в резултата до 0:30. Григор обаче се справи по перфектен начин, изравнявайки до 30:30, а след това и да поведе след смач. Българинът затвори гейма и не допусна да пробив. На свой ред Димитров изигра най-силния си гейм от началото на мача. Българинът успя да осъществи пробив, който дойде не и без помощта на Бублик. Казахстанецът поведе с 30:0, но след две двойни грешки допусна изравняване. Следващата точка бе отново в полза на Григор, за да последва нова – трета двойна грешка за Бублик, с която родната ракета затвори гейма. Димитров затвърди без никакви проблеми пробива си и поведе с 4:1. Бублик също нямаше проблеми при подаването си и намали преднината на българина. Григор обаче показ отличен сервис и отново дръпна в резултата до 5:2. Той обаче не успя да направи пробив, за да затвори сета. Това обаче се случи в следващия гейм, когато Димитров бе безкомпромисен, печелейки на 0.

ТРЕТИ СЕТ

Третият сет започна с два бързи гейма, в които Бублик и Григор спечелиха подаванията си. Във втората част Димитров направи три аса и затвори гейма без да даде точка на своя противник. Последва нов силен гейм за 50-ият в света, който спечели подаването си на 0. Този път казахстанецът бе почти безгрешен при сервисите си, а това определено затрудни родния тенисист. Казахстанецът спечели и следващото си подаване, въпреки че този път Григор му оказа доста сериозна съпротива. Следващия гейм бе доста драматичен за българина, който спаси точка за пробив от страна на Бублик, а след това затвори частта в своя полза със смач. Умората в двамата тенисисти започна да си казва думата, като грешките от страна на Димитров и Бублик зачестиха. Григор бе много близо до пробив за 5:4, след като реализира една от най-добрите точки в мача, но казахстанецът показа характер и в крайна сметка спечели подаването си, за да поведе отново в третия сет. Последва перфектен гейм за Димитров, който го спечели без даде точка на своя опонент и завършвайки го с нов ас - 5:5.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    13 1 Отговор
    Очаквана и логична гришня.,мдаа.🥳🤡👍
  • 2 Българин

    6 0 Отговор
    Мигранта загуби.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 карамфила

    11 1 Отговор
    Креватен шампион и ютия за чаршафи е г.р.и.ш.о.ЮНАК АСКОФСКИ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Опааа

    7 0 Отговор
    Е нали мачкаше вееее! 😆 Д ришоооо,Д ришооо…
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Картунгел

    5 0 Отговор
    Омазал е шортите.
  • 9 Бостанджи

    2 0 Отговор
    Ха ха ха.....
    Толкова дълга статия,за нещо,което предрекох....
    Егати
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тоя Божинов на тениса

    3 1 Отговор
    Моля, не ни губете времето с това нахално бездарно хасковлийче.

    Поне със сигурност не е пьед@л, като Кокорчо.
  • 13 безпартиен

    1 1 Отговор
    Тези дето не оценяват труда и обиждат единствения спортист на България известен в момента на целия свят,явно не са обличали спортен екип и в часове по физическо възпитание в училище!Ами направете поне половината от това което е постигнал този младеж!А той винаги и във всяка държава е с нашето знаме!

    Коментиран от #15

  • 14 Воисил Граматик

    1 0 Отговор
    "два часа и 19 минути игра" или 2 часа и 19 минути игра,а може и два часа и деветнадесет минути игра.
  • 15 ПалавНИК

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "безпартиен":

    Абсолютно спечелен мач успя да го загуби... Малцина в света го могат. Или им се плаща достатъчно добре🤔🤔🤔 Аз си спечелих моите 50 евро от 40-40 за Григор, но много народ е изгорял.