Last news in Fakti

28 Февруари, 2023 18:00 1 615 1

24 часа след големия триумф: Сензационен спад в цената на Манчестър Юнайтед

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • висша лига

Това е изненадваща информация на фона на сериозното повишаване на акциите на клуба през последните десетина дни, както и на спечеленият финал за Купата на лигата в неделя

24 часа след големия триумф: Сензационен спад в цената на Манчестър Юнайтед - 1


Цената на Манчестър Юнайтед е паднала с над един милиард само в началото на тази седмица, информира “Дейли Мейл” тази сутрин.

Това е изненадваща информация на фона на сериозното повишаване на акциите на клуба през последните десетина дни, както и на спечеленият финал за Купата на лигата в неделя.

Този срив на “червените дяволи” на световните борси в понеделник се дължи на появилата се информация, че собствениците от семейство Глейзър не са доволни от първоначално получените оферти и обмислят възможността да се откажат от цялостна продажба на клуба и да привлекат единствено миноритарни инвеститори.

Това очевидно не се харесва не само на феновете, които от години протестират срещу американците, но и на световните финансови пазари.
Изданието допълва, че въпреки това от “Рейн груп”, инвестиционната банка, която движи продажбата на клуба, тази седмица ще се свържат с подалите официални оферти и ще ги уведомят, че не са доволни от големината на първоначалните предложение, но ще се пристъпи към втори етап от преговори. За фаворити в надпреварата са смятани катарският шейх Джасим бин Хамад ал-Тани и сър Джим Ратклиф. Информациите гласят, че техните оферти до момента са между четири и четири и половина милиарда паунда, а семейство Глейзър очакват минимум пет, за да се съгласят на раздяла.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ПАЗАРНА ИКОНОМИКА РИСК ПЕЧЕЛИ РИСК ГУБИ